Tajne profesionalaca: 10 načina da izgradite savršeno telo - Men`s Health

Tajne profesionalaca: 10 načina da izgradite savršeno telo

OSTANITE DOSLEDNI

Mislite li da su Džon Sina, Kristijano Ronaldo i Rok rođeni mišićavi? I najfit momci među nama su u nekom trenutku bili početnici u teretani, ali su bili toliko uporni da su danas u samom vrhu.

Neka vam upravo oni budu inspiracija. Zapamtite da svako putovanje počinje prvim revolucionarnim korakom – svi maratonci počeli su tako što su trčali na traci. Mnogi vrhunski sportisti tvrde da njihov rezultat ne leži u prevelikom talentu već u doslednosti.

Kristijano Ronaldo: 15 najboljih fitnes saveta koje ste do sad čuli

DRŽITE SE EFIKASNIH PROGRAMA

Američko udruženje vežbača nedavno je objavilo rezultate istraživanja u kojem je učestvovalo 1.000 najboljih ličnih trenera. Većina je kao najkorisnije fitnes tehnike izdvojila:

  • Trening snage. Samo 20 minuta vežbanja dva puta nedeljno pomoći će celom telu.
  • Intervali. Ovaj vid treninga je osnova jer uključuje hodanje, trčanje i trening opterećenja. Uz ovaj program ćete najbrže napredovati.
  • Kardio. Potrebno vam je 60 minuta ili više umerene fizičke aktivnosti kao što je šetanje, trčanje, vožnja bicikla, pa čak i ples.
Pročitajte: Postavljanje ciljeva

POSTAVITE REALNE CILJEVE

Ne težite apsolutnoj perfekciji i neostvarivim ciljevima. Fokus usmerite pre svega na stvaranje korisnijih navika. Drugim rečima, nemojte se zamarati time što još uvek ne možete da pretrčite pet kilometara, već se usedsredite na to da šetate bar 15 minuta dnevno.

POMOĆ PRIJATELJA

Razmenjujte iskustva, gurajte jedan drugog ka krajnjem cilju, planirajte zajedno obroke i treninge, asistirajte jedan drugom pri izvođenju vežbi… Budite sigurni da se nećete pokajati – ako ništa drugo, biće vam glupo da se ne pojavite u teretani nakon što ste se dogovorili.

Pročitajte i  Triceps vežbe za trostruki obim

NEKA VEŽBANJE BUDE  VAŽAN DEO ŽIVOTA

Nemate vremena da idete u teretanu? Napravite plan po kome ćete pronaći najmanje sat vremena za svoje telo svakog dana. Trening podelite po grupama radeći na svim mišićima uz 10 do 12 ponavljanja. Ukoliko želite veću snagu, povećavajte broj serija i intenzitet.

Ove navike uništavaju masne naslage na stomaku!

BUDITE SREĆNI

Izaberite aktivnost u kojoj ćete istinski uživati. Ukoliko ne volite tegove, nemojte da idete u teretan uklonite ih se. Kardio vam je dosadan? Ne prilazite traci.

Pronađite tip aktivnosti koji će vam se svideti jer ćete samo tako ostati motivisani. Možete lio da zamislite da godinama radite nešto što je mučenje za vaš um i telo?

GLEDAJTE NA SAT

Probajte da vežbate u vreme kad imate najviše energije. Ako ste jutarnji tip, fitnes aktivnosti obavite u jutarnjim satima, ako vam raspoloženje raste kako dan odmiče, trening organizujte u kasno popodne ili uveče.

SAVET PROFESIONALCA

Saveti su neophodni, pogotovo kada krenete sa treninzima. Uz profesionalnu pomoć saznaćete koje vrste vežbi vama najviše odgovaraju.

Kod nekih ljudi važnije je pažnju usmeriti na fleksibilnost, balans ili okretnost, umesto aerobnih i treninga otpora.

Otkrijte: 7 najvećih laži nutricionista

NAĐITE INSPIRACIJU

Trening je stanje uma, kažu profesionalci. Dakle, da biste doveli telo u željenu formu, potrebno je da se najpre postarate za svoju um: odredite cilj i inspiraciju – kojim god redom vam to prirodno dođe.

BUDITE STRPLJIVI

Na kraju, upamtite da ćete se, iako pratite sve ove savete, suočiti s mnogo uspona i padova. Budite strpljivi i ne odustajte. Vremenom – koliko god vam vremena bude potrebno – sigurno ćete ostvariti odlične rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *