Upoznajte čoveka koji je smršao 182 kilograma - Men`s Health

Upoznajte čoveka koji je smršao 182 kilograma

Džesi Šend, 28-godišnji mladić iz grada Novaj u američkoj saveznoj državi Mičigen, u maju 2013. godine imao 317,5 kg, ali  je za godinu dana izgubio više od 182 kilograma.

USAMLJENI TROL

Šend nije bio svestan svog problema dok nije počeo da gubi sposobnost da radi neke stvari. Iz kuće nije izlazio godinama, nije se viđao s prijateljima. Sve manje i manje je obraćao pažnju na svoj izgled, izbegavajući da se pogleda u ogledalo. Šen nije mogao da uđe u tuš-kabinu, a prošlo je godinu dana otkada se poslednji put kupao. Ni automobil nije mogao da vozi, jer nije mogao da zaveže pojas.

Džejk Džilenhal: Jedan dan na putu ka transformaciji

Postao je nezadovoljan, usamljen i negativan, samo je igrao igrice i vređao ljude po internet forumima. Međutim, kada se prijavio na forum sajta Bodybuilding.com, gde je “prozivao” bildere, forumaši su ga ucenili i zahtevali da im pošalje svoju fotografiju. Nije ni slutio da će mu se život promeniti iz korena.

Postavljao je fotografije svojih delova tela na forum i dobijao komentare podrške i ohrabrivanja da treba da poradi na mršavljenju i da nije kasno da dovede svoj život u red. Davali su mu savete kako da promeni svoje telo i nisu priznavali izgovore. 

I on je odlučio da pokuša.

 

PUT PROMENE

Prvi od saveta forumaša su bili da smanji nezdravu hranu koju je jeo i da ubacio kardio trening. Ove savete Šend je poslušao i krenuo malim koracima da uvodi promene u svoj život. 

Sa prethodnih osam pilećih kesadilja za večeru smanjio je na sedam, a u svoj život je počeo da uvodi vežbe kretanja i mlataranja rukama i plesanje u sedećem položaju.

Pročitajte i  Vežbe za veća ramena

Otkrijte i Ovo su najimpresivnije transformacije u holivudskim filmovima

DŽESIJEVIH PET NAJVAŽNIJIH CILJEVA

Ubrzo je doneo pet važnih odluka i postavio sledeće ciljeve:

  • smanjiti unos hrane za 25 procenata
  • povećati unos vode za 200 procenata
  • razgovarati sa socijalnim radnikom oko angažovanja stručne, medicinske pomoći 
  • povećati fitičku aktivnost za 100 procenata
  • povećati higijenu za 100 procenata

Postao je motivisan i svakodnevno je postavljao na forume svoje prikaze aktivosti i obroka. 

Ubrzo je u svoje aktivnosti uključio čučnjeve sa sopstvenom težinom, lagano dizanje benča, potisak sa ramena u sedećem položaju i šetnju po kući. Priznaje da bi se na početku zadisao i ostao bez daha nakon nekoliko koraka, ali nije želeo da odustane.

Saznajte i Jednominutna intenzivna vežba koja će potpuno transformisati vaš trening

 

Istrajnim i vrednim radom i uz podršku forumaša, u roku od godinu dana svoje transformacije, Džesi je smršao 182 kilograma i mogao da se istušira, vozi automobil i živi sasvim normalno.

KARTA ZA TERETANU

Kada je video pomak, krenuo je u teretanu i počeo da trči na traci, diže bučice, radi biceps pregib i benč. Usput je krenuo i na plivanje i strelličarstvo.

Otkrijte i Vežbe koje će transformisati vaše telo

Posle nekoliko godina je počeo da brine o sebi i higijeni, promenio je način ishrane i socijalizovao se. 

Iako Šenda čeka još dug put do savršene težine i završene transformacije, pravi je uspeh što se iz letargije i nezadovoljstva pokrenuo i postao motivisan da ne odustaje od svog života i da se promeni na bolje.

MH mu drži palčeve i ohrabruje da samo tako nastavi i nikada više ne odustane od sebe i svojih ciljeva.

Pročitajte i 7 koraka ka transformaciji

A.J.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *