Svetski šampion u Krosfitu: 8 najvažnijih fitnes pravila! - Men`s Health

Svetski šampion u Krosfitu: 8 najvažnijih fitnes pravila!

TRENIRAJTE SA JAČIM SPORTISTIMA

“Posmatrajte ljude koji su bolji od vas i pokušajte da se adaptirate. Počeo sam da treniram krosfit 2006. godine, a na prve Crossfit igre sam otišao tek 2009. godine. Kako su godine dolazile, postajao sam spreman da izbalansiram intenzitet i obim treninga kroz praksu i učio sam od ljudi koji su bolji od mene i koji su mi pomogli da napredujem.”

Krosfit: Trening 7×7 koji će zapaliti celo telo!

NIKADA SE NE ZADOVOLJAVAJTE PROSEKOM

“Nećete dostići potpunu transformaciju i nabildovati mišiće ukoliko nemate izazov pred sobom. Vremenom sam shvatio da uvek treba da stavite sebe u situacije koje izlaze iz vaše zone komfora. Radio sam vežbe koje su teže nego izazov na Crossfit igrama. To je pravi način pripreme. Postavljajte sebe u situacije koje su neprijatne i nelagodne. Radi se o tome da učinite stvari malo težim, ali ne previše teškim da ne možete da ih uradite.”

Otkrijte 7 krosfit vežbi u kojima ćete uživati

KADA STE U NEDOUMICI, URADITE TRENING CELOG TELA

“Kada bih mogao da radim samo jednu vežbu, to bi bila vežba clean and jerk. A ako radite samo vežbe sa sopstvenom težinom, onda se fokusirajte na čučnjeve u vazduhu, burpe, sklekove, trbušnjake i zgibove. Ove vežbe možete da radite bilo gde.”

Marf: Krosfit trening koji nećete zaboraviti

SVOJE MIŠIĆE IZLOŽITE BOLOVIMA U TERETANI

“Osećaćete se bolje jednom kada krenete da se pomerate. Kada osetim bol u mišićima, to je zato što nisam radio ispravno ili nisam zauzeo pravilnu poziciju. Onda smanjim težinu i nastavim da vežbam i osećam se bolje. Takođe se postarajte da dovoljno spavate. Tokom priprema za Crossfit igre, spavao sam od osam do deset sati tokom noći, što mi je pomoglo da se oporavim od treninga i adekvatno pripremim”

Pročitajte i  Kako je veliki Momoa postao ogromni Konan

Pročitajte i Kratak krosfit trening za kameno telo

OTKRIJTE KOJA VAS MUZIKA POKREĆE

“Ne mogu da trpim vrištanje u uhu kada sam umoran, tako da rok i metal nisu za mene. Vremenom sam shvatio da me kantri muzika opušta i da mi najviše prija kada treniram.”

King Kong: Krosfit trening za neustrašivo telo

ŽIVITE IZBALANSIRAN ŽIVOT

“Ne smete da dopustite da trening preuzme kontrolu nad vašim životom. Ja uživam da vreme provodim sa svojim prijateljima. Šetamo, veslamo, plivamo ili se bavimo nekim drugim sportom. Morate da zadržite dobru perspektivu stvari i da ne dopustite da vam trening postane sve.”

Crossfit izazov: Trening za spremne početnike

OKRUŽITE SE MOTIVACIJOM

“Tokom celog dana sa fokusiram na ono što me motiviše i pomaže da se fokusiram. To mogu da budu reči, fraze, odlomci iz Biblije, snimci. Postavite sebi cilj, ma šta da je to i čuvajte podsetnik ispred sebe sve vreme. Onda kada bude došlo vreme da donesete odluku koja će možda uticati na vaš cilj, izabraćete ono što vas približava cilju, a ne udaljava.”

Saznajte i Brutalni crossfit trening

BUDITE SVOJ NAJVEĆI FAN

“Ja sam jedina osoba koja od sebe očekuje da pobedim. Ranijih godina sam uvek imao povrede i nikada nisam bio neko ko je kroz igru očekivao da pobedi. Ove godine sam zdrav i iskreno verujem da mogu do pobede.”

A.J.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *