Šta skejtbord može da uradi za vaše telo? - Men`s Health

Šta skejtbord može da uradi za vaše telo?

Ako želite moćan kardio trening koji će pogoditi celo telo i omogućiti vam da se zabavite i rekreirate s osmehom, pravi je trenutak da probate vožnju skejtborda.

Probajte i: 3 efikasne vežbe za noge vrhunskih fudbalera!

Majkl Olson, profesor Univerziteta u Obernu, uporedio je rezultate vožnje skejtborda s blagodetima preskakanja vijače i vožnje sobnog bicikla jer je primetio da ulogu u procesima koji se prilikom ovakvog načina treniranja odvijaju može imati neophodna promena tempoa od sporog ka bržem.

KO BI REKAO?

On je došao do zanimljivih rezultata. Naime, čak i ako ne umete da izvedete nijedan trik, sama vožnja skejta će ubrzati rad vašeg kardiovaskularnog sistema i spržiti neverovatnih osam do dvanaet kalorija svakog minuta vožnje!

Otkrijte: Tri načina da ojačate kolena

On je dodao da je ovakav način rekreiranja pomaže i u razvoju velikih grupa mišića, poput gluteusa, kvadricepsa, mišića donjeg dela leđa, tetiva, pa čak i trbušnjaka.

Trbušnjaci rade zajedno s leđima kako bi se održala stabilnost, ističe Olson, a to je osnovna karakteristika koju telo treba da ima kako bi se održala ravnoteža na dasci.

Pročitajte i  15 serija za 15 minuta: formula za čelično jezgro
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *