Vežbaj kao živa legenda: Kako trenira Rajan Lohti? - Men`s Health

Vežbaj kao živa legenda: Kako trenira Rajan Lohti?

Lohtijev kondicioni trener i profesor Univerzitetu na Floridi Met Delensi počeo je da radi s poznatim plivačem 2003. godine.

Posle Felpsove dominacije na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, Lohti se fokusirao na to da bude konkurentniji i na fizičkom tako i na mentalnom planu. Da bi to postigao, eksperimentisao je sa strongmen treninzima. Naravno, oni su bili modifikovani za pripreme plivača.

Pročitajte: Idealna ishrana pre i nakon plivanja

Sa svojim trenerom, polako je izbacivao je treninge s tegovima i počeo s laganijim treninzima. To znači da je počeo s pet ponavljanja umesto dotadašnjih osam do 12.

JEDAN DAN U NJEGOVOM ŽIVOTU

Kao dodatak svojim plivačkim treninzima, u pauzama od takmičenja, Lohti izvodi veoma naporne treninge snage. Oni se sastoje od različitih vežbi, koje predstavljaju kombinaciju svega što mu omogućava da bude još bolji u bazenu. Uz sve to, njegov mentalni pristup sportu je impresivan, jer je jedan od najupornijih i najmotivisanijih sportista današnjice.

Saznajte: Šta da radite kada vas uhvati grč tokom plivanja?

Da bi prebrodio ove naporne treninge, on sluša glasnu muziku, a najčešći izvođači na njegovom iPodu su Lil Vejn i Džej Zi.

Bazični trening plivanja kod njega traje između jednog sata i 90 minuta. Često vežba i nedeljom, pogotovo treninge snage koji umeju da traju i do dva i po sata.

TRENINZI VAN TAKMIČARSKE SEZONE

Ovi treninzi uključuju jedan dan kada trenira čitavo telo, što uključuje pliometrijske vežbe, čitav niz brzih i snažnih pokreta poput skokva na klupu, trčanje na prstima i razne varijacije čučnjeva. Dan završava vežbama čiste snage, osnovom za svakog plivača.

Drugog dana radi netradicionalne treninge za ovaj sport, radi vežbe s konopcima i vežbe za stabilnija ramena. Dok je kod drugih nedelja dan za odmor, Lohti upravo tada radi strongmen vežbe. Radi kružne cikluse od tri ili četiri kruga u mikrociklusu od tri nedelje.

Pročitajte i  Da li seks može da poremeti vašu atletsku spremnost?

Poboljšajte svoje plivačko umeće

Raspon ponavljanja po vežbi je od dve do pet ponavljanja u šest serija do tri ponavljanja u tri serije. Danima kada ima komercijalne obaveze ne trenira, i koristi ih kao dan odmora.

PLAN TRENINGA

Tri puta nedeljno fokusirajte se na delove tela koji uključuju noge, tetive i vežbe guranja i povlačenja. Koristite sve varijacije ovih vežbi i više se fokusirajte na formu nego na povećanje broja ponavljanja. Radite četiri serije po pet ponavljanja.

NOGE: Sve varijacije čučnjeva

TETIVE: Rumunsko mrtvo dizanje

VEŽBE GURANJA: Razvlačenje bučicama na kosoj klupi

VEŽBE POVLAČENJA: Zgibovi

Pogledajte: Moćan trening sa TRX trakom za celo telo!


Trenutak kada je Lohti ušao u istoriju:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *