5 vežbi ketlbelom koje "brišu" salo sa stomaka! - Men`s Health

5 vežbi ketlbelom koje “brišu” salo sa stomaka!

Ovaj trening je osmislio trener Toni Džentilkor,suosnivač Cressey Performance iz Hadsona u Masačusec. U pitanju su vežbe za skidanje sala sa stomaka, smanjenje mišićnog disbalansa, poboljšanje kondicije i dobijanje mišićne mase.

Sve što vam treba su dva ketlbela. Izvodite vežbe po redu. Odmarajte 1 minut između serija, a 2 minuta između vežbi.

Vremenski period koji će vam biti potreban da uradite ceo trening jeste 42 minuta.

Saznajte i Dve vežbe ketlbelom koje svako treba da usavrši

JEDNORUČNI PREDNJI ČUČANJ
4 serije, 8 ponavljanja po strani

Uzmite ketlbel u desnu ruku i “zaključajte ga” (fiksiran lakat, težina ispred ramena, dlan ka unutra).Stopala postavite u širini ramena i ispružite levu ruku ispred sebe. Povlačeći kukove unazad, spuštajte se dokle god možete. Zastanite pa se vratite u početni položaj. Izvedite sva ponavljanja, promenite stranu i ponovite.  

JEDNORUČNI POTISAK SA TLA
4 serije, 10 ponavljanja po strani

Lezite na leđa, savijte kolena i oslonite tabane na tlo. Levom rukom, podignite ketlbel iznad grudi. Zatim ga spuštajte dok vam ruka ne dodirne tlo. Zastanite,a onda potisnite teg nazad u početnu poziciju bez dizanja desnog kuka. Izvedite sva ponavljanja, promenite stranu i ponovite.

Pročitajte i Vežbe ketlbelom za izgradnju čeličnog tela!

JEDNORUČNI ZAMAH KETLBELOM
4 serije, 10 ponavljanja po strani

Postavite ketlbel na tlo ispred vas. Raširite noge malo šire od širine ramena, povucite kukove u nazad I uhvatite ruČku desnom rukom. Zamahnite spravom ispod nogu, a onda potisnite kukove u napred dok zamahujete teret do nivoa grudi, a onda ga ponovo spustite nazad, između nogu. To je jedno ponavljanje.

Izvedite sva ponavljanja, promenite stranu i ponovite.

VESLANJE U PRETKLONU
4 serije, 10 ponavljanja po strani

Otkrijte i 5 vežbi ketlbelom za početnike

Držeći po ketlbel u obe ruke, izvršite pretklon trupa i savijte kolena tako da vam je trup skoro paralelan sa tlom. Opružite ruke celom dužinom (dlanovi ka unutra). Povucite desni ketlbel do rebara, povlačeći lopaticu unazad i zadržite ga tako dok izvodite 10 veslanja levom rukom. Promenite stranu i ponovite.

Pročitajte i  Jake ruke mogu sačuvati srce

KLEČENJE JEDNORUČNO USTAJANJE SA ZADRŠKOM
4 serije, 5 ponavljanja po strani

 Kleknite držeći ketlbel u levoj ruci, podignutoj iznad ramena. Ne pomerajući kukove, stegnite stomak i isturite desnu nogu ispred vas, tako da ste u poluklečećem položaju. Uspravite se, pa se na isti način vratite u početni položaj. To je jedno ponavljanje.

Izvedite sva ponavljanja, promenite stranu i ponovite.

Otkrijte i 4 najbolje vežbe za izvajane trbušnjake

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *