Kako se brzo rešiti podbratka? - Men`s Health

Kako se brzo rešiti podbratka?

Naučno je dokazano da o ljudima koji imaju podbradak uglavnom mislimo da su gojazni i da izgledaju starije. Zato nije ni čudo što ovakva sitnica može da utiče na samopouzdanje.

Nažalost, kada je reč o rešavanju ovog problema, postoje mnogi mitovi. Tako ćete, umesto da se zaista pozabavite problemom, gubiti vreme na besmislene radnje. Najčešći mitovi su:

Pogledajte: Savršena vežba za veći i snažniji vrat

  • VEŽBE ZA LICE I VRAT SMANJUJU PODBRADAK

Brojni internet portali često savetuju da pritisnete čelo šakom i deset sekundi stvarate otpor stežući mišiće vrata. Navodno, ovo smanjuje masne naslage u ovom delu tela.

Šta je istina? Izometrijske vežbe za vrat, ako su pravilno izvedene, zaista mogu ojačati ove mišiće, ali one neće smanjiti procenat masti. Šta je pravi način? Kao i u slučaju gubljenja masnih naslaga u ostalim delovima tela – snižen unos i povišeno sagorevanje kalorija.

Ovakav doručak topi masne naslage

LUPKANjE PODBRATKA NADLANICOM

Stručnjacima je ova tvrdnja verovatno najsmešnija od svih saveta za brzo gubljenje naslaga ispod brade.

Šta je istina? Gotovo je nemoguće izgubiti masti u samo jednom delu tela, pa makar bio tako sitan kao što je podbradak. Kao što smo već rekli, potrudite se da konzumirate manje kalorija i promena će se ubrzo videti. Dobra vest: najverovatnije će biti najprimetnija na licu!

Pročitajte: Ne zapostavljajte mišiće šake!

STRUČNI SAVETI

Promenite svoj način ishrane.

Pored toga što treba da smanjite porcije, obratite pažnju i na to koliko je vaš režim ishrane zdrav. Izbacite izrazito masno meso i jedite što više povrća.
Unosite više tečnosti.

Naravno, izbegavajte gazirana pića i sve napitke koji sadrže šećer. Pored toga što ćete se rešiti podbratka i ostalih naslaga, ovo će učiniti čuda za vašu kožu.

Pročitajte i  Pravilo 10: Jednostavan trik za brže mršavljenje

U vežbanju je ključ.

Trening otpora će ojačati vaše mišiće, ubrzati metabolizam i samim tim pomoći vam da sagorite više kalorija.

Zbog OVOGA odmah izbacite hleb iz ishrane!

Kakvo vam je držanje?

Stojte, sedite i lezite ispavljeni. Podignite glavu i blago isturite vilicu.

Ne zapostavljajte vežbe za lice.

Na licu se nalazi oko 56 mišića. To nam pruža neverovatne mogućnosti, ali ih malo ljudi koristi. Čak ni oni najzagriženi za fitnes ne znaju da se na ovaj način mogu rešit podbratka.

MH savet: Zatvorite usta, stegnite zube i blago isturite donju usnu. Ostanite u tom položaju oko pet sekundi i ponovite ovo trideset puta dnevno.

Otkrijte: 4 najbolje grickalice za mršavljenje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *