Kako da već danas započnete građenje tela o kakvom sanjate - Men`s Health

Kako da već danas započnete građenje tela o kakvom sanjate

Svi zamišljamo sliku idealnog tela na drugačiji način. Neki od nas žele ogromne ruke, drugi sanjaju da trbušnjaci budu najupečatljiviji delovi njihovih tela, treći zamišljaju savršenu proporciju, pa čak i po cenu da mišići sami po sebi nisu posebno impozantni… I dok tako maštamo, često se nikad ne motivišemo dovoljno i sve ostaju za zamišljanju.

Probajte: Dvodnevni plan treninga za kamene grudi!

Ako do sada niste imali dovoljno snažnu motivaciju da posle prve upale mišića nastavite istim tempom, neka vam upravo ovaj tekst bude pravi okidač – upustite se u avanturu građenja savršenog tela!

1, 2, 3… POLEĆEMO!

U prvom koraku bi trebalo da zabeležite vaš trenutni nivo kondicije i ciljeve koje želite da ostvarite. Zabeležite u tim merenjima koliko visoko možete da skočite i koliko brzo možete istrčati jedan kilometar.

Ove stvari ne samo da će vam kasnije pokazati koliko ste napredovali, već će vam dati motivaciju kada budete razmišljali o odustajanju. Pratite koliko napredujete, i nikad se ne osvrćite.

Saznajte: Kako izabrati idealan fitnes program?

Zapišite na papir određene ciljeve i pratite koliko ste im blizu svake nedelje. Na tom putu stoji puno iskušenja, da odustanete zbog nekih zabavnijih aktivnosti ili da krenete da “hvatate krivinu” kada je reč o režimu ishrane.

AKO INTERESOVANjE POČNE DA OPADA…

Ukoliko se susrećete s tom vrstom problema, nađite dobrog ličnog trenera. Ako mislite da su njegove usluge preskupe, pomislite samo na to koliko će vam pomoći stručnjak – skrojiće vam idealan fitnes plan, pružiti neophodne savete, asistirati pri izvođenju vežbi, razgovarati s vama o svakoj mogućoj nedoumici i pomoći vam ako imate dileme po pitanju jelovnika.

Pročitajte i  Fantastična vežba koja stimuliše rast mišića!

ERA INSTAGRAMA

Na kraju, redovno se fotografišite. Ove fotografije će vam pružiti tačne informacije o napretku vašeg tela. Pratite naše savete i fotografija će govoriti više od hiljadu reči.

Otkrijte: Kako se motivišu najpoznatiji vežbači na planeti?

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *