Najbolji MMA borci svih vremena - Men`s Health

Najbolji MMA borci svih vremena

MMA je sport koji neverovatno porastao u poslednjih par godina. Organizacija UFC je podigla ovaj sport na veći nivo, puneći arene širom sveta.

Pročitajte: Izgradite gornji deo tela kao MMA fajteri

S rastom popularnosti ove borilačke veštine, porastao se i broj boraca u samoj bazi. Na taj način, još više se rasplamsala priča o tome ko je najbolji borac svih vremena. Mnogi misle da su to nova imena poput Džona Džonsa i Žosea Alda, a s druge strane postoji i mišljenje da su to veterani poput Fedora Jermalijanenka.

Ali ko zapravo spada u ovu sportsku elitu?

MMA kao način života: Nedeljni program treninga Džejmsa “Čekića” Meksvinija

ANDERSON SILVA

Silvi je bilo potrebno svega 49 sekundi u UFC-u da postane glavni pretedent za titulu u srednjoj kategoriji. Kao potpuni autsajder, zakoračio je u oktagon serijom eksplozivnih udaraca izmlatio favorita Krisa Libena.

Ovaj tridesetdevetogodišnjak iz Sao Paula drži najduži niz nepobedivost u istoriji. Već deset godina ga niko nije pobedio, a tim rekordom je prestigao neke legende ovog sporta, kao što su Den Henderson, Rik Frenklin i Čael Sonen.

Međutim, u poslednje vreme je imao niz događaja koji su mogli da mu prekinu karijeru.

MMA kao način života: Jelovnik Džejmsa “Čekića” Meksvinija

Prvo je u jednoj borbi polomio nogu, a potom je i posle meča sa Nikom Dijazom bio pozitivan na zabraneni anabolik.

DŽON DŽONS

Udarcem za udarcem, Džons je u samo sedam godina karijere  postao legenda. Iako ima samo 27 godina, najboljim borcem su ga proglasile njegove kolege, fanovi i šira publika. U vrlo kratkom roku će se boriti za titulu u teškoj kategoriji protiv Antonija Džonsona, a mnogi misle da je jedina osoba koja ga može dobiti – on sam.

Pročitajte i  7 najopasnijih borilačkih sportova ikada (VIDEO)

ŽORŽ SENT PJER

Iako je nesigurno da li će se popularni GSP vratiti oktagonu, mnogi smatraju da je prerano napustio sport. Sa samo 33 godine odlučio je da napravi pauzu, ali još nije poznato kada i da li će se uopšte vratiti. Uprkos činjenici da je u 25 pobeda samo osam završio nokautom, smatra se jednim od najkompletnijih boraca ikad. Savršenom pripremom i posebnim režimom treninga, ostvario je velike uspehe. Tri puta je osvojio svetsku titulu velter kategorijei u UFC diviziji.

Pogledajte: Saveti Sent Pjera

FEDOR JERMALIJANENKO

Nije se veliki broj najboljih borio izvan UFC kategorije. Ovom ruskom teškašu je to pošlo za rukom. Bio je nepobeđen u periodu od 2001. do 2009, a još se pamte njegovi epski dvoboji s Antoniom Rodrigom Nogeirom i Mirkom Filipovićem. On je specijalista za džudo i sambo. Uprkos činjenici da ima 106 kilograma, veoma je brz i eksplozivan.

Njegova uspešna karijera, međutim nije se završila slavno – vezao je tri poraza.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *