Konačna borba protiv sala - Men`s Health

Konačna borba protiv sala

Gledajući sa strane, shvatio sam: zagrevanje ovog tipa bi većinu muškaraca nateralo na povraćanje.

Zimsko osveženje: 4 prirodna napitka koji će smanjiti obim vašeg struka

Taj „tip“ je tridesetsedmogodišnji Martin Runi, jedan od vodećih svetskih kondicionih trenera. Kao glavni izvršni referent „Parisi Speed School“ franšize, Fair Lawn, New Jersey, radio je sa hiljadama vrhunskih sportista, uključujući oplimpijce i profesionalce iz NFL, NBA i MLB liga.

A muškarce koje sad trenira? Pa, možete ih slobodno nazvati ratnicima. Ispred mene se nalaze dva svetska šampiona u Brazilskoj džiudžici, jedan nacionalni prvak u džudou i tri borca iz Ultimajt fajta. Oni su tu jer je Runi poznat po svojim sposobnostima da psihički i fizički pripremi borca za ring. Lako je videti zašto.

Pogledajte i: Trening za noge NBA tima

Tek posle zagrevanja od 45 minuta, koje uključuje vežbe okretnosti, vežbe za stomak i sprinteve, borci su spremni za glavni deo treninga. A on neće biti ništa lakši. Sledeće po planu je Runijev zaštitni znak, „uraganski trening“: tri runde od po 5 minuta sa 5 ražličitih vežbi koje se izvode 1 minut svaka. Danas on zadaje sledeće vežbe za jačanje mišića i pluća:

1. Okretanje gume od 135kg
2. Vežbe za brzi rad nogu preko horizontalnih merdevina
3. Guranje otežanih sanki
4. Sprintevi sa otporom
5. Udaranje gume macolom

Saznajte i: 3 saveta Krosfit šampiona

Krenite jako, krenite snažno jedan minut, pređite na sledeću vežbu, i tako 5 minuta. Onda uzmite vazduh i ponovite. „Ako momak protiv koga se takmičimo ne izdrži jedan dan da radi što mi radimo svaki dan, onda je u problemu“, kaže Runi.

Dakle zapitajte se: Da li možete da izdržite uragan? Ili, da li ćete „biti u nevolji“? Otkrijte to tako što ćete probati trening prilagoćen sebi, koristeći Runijev sistem kombinovanja vežbi. Čak i ako niste spremni za ring, sagorećete salo, nabaciti mišiće i podići vašu fizičku spremu na viši nivo.

Pročitajte i  5 načina da više nikad ne propustite trening

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *