4 girja vežbe za početnike - Men`s Health

4 girja vežbe za početnike

Evo i zašto: vežbe sa girjom, zahtevaju korišćenje više zglobova koji opet koriste sve veće mišiće tela. Dakle, vežbe sa girjom sagorevaju više kalorija od izolovanih poteza, koji kao što možete da predpostavite vežbaju samo jedan mišić. “Girje su efikasne zato što gađaju kako snagu pojedinca, tako i izdržljivost i moć”, kaže Majk Bel, personalni trenrer u njujorškoj WillSpace teretani. Jasno je da ukoliko do sada niste vežbali sa girjama, vreme je da to uradite. Mi vam predstavljamo četiri osnovne vežbe koje ćete bez sumnje brzo savladati i uvrstiti u svoj fitnes program.

MRTVO DIZANJE SA GIRJOM
Stavite girju na pod ispred vas, stopala bi trebalo da vam budu postavljena malo šire od širine ramena. Čučnite dole i uhvatite girju. Zatim ustanite, držeći girju sa obe ruke, nemojte da zaboravite da vam leđa moraju biti ispravljena sve vreme. Kada ste potpuno ispravili noge, vreme je da ponovo čučnete i spustite tu girju gde joj je i mesto.
10 ponavljanja; 3 serije

GIRJA KLATNO
Zauzmite poziciju tako da vam noge budu u širini ramena. Uzmite girju u obe ruke, savijte kolena i zglobove kuka, tako da dođete u polu-čučanj, zatim napravite zamah kolenima, kukovima i rukama i podignite girju napred do visine ramena. Zatim istim pokretima se vratite u polučučanj, a girja bi trebalo da spušta ka prostoru između nogu. Bitno je da kad jednom krete da radite ovu vežbu ne prekidate tok pokreta sa girjom sve dok ne završite zacrtani broj ponavljanja. Dakle, zamahnete girjom do ramena, spustite je između nogu i bez prekida je ponovo dignete do ramena.
10 ponavljanja; 3 serije

ČUČANJ-POTISAK SA GRIJAMA
Uzmite dve girje i čvrsto ih držite za ručke. Unutrašnja strana šake bi trebalo da vam bude blizu brade, a laktovi usko postavljeni jedni uz druge (kao za bokserski gard samo što su vam obe ruke uz telo). Girje vam neće smetati, s obzirom da će biti postavljene na spoljnoj strani šake, tako da nema opasnosti od udaranja girje o glavu. Sada čučnite i eksplozivnim pokretom se vratite gore i uradite potisak iznad glave sa obe girje.
10 ponavljanja; 3 serije

Pročitajte i  6 saveta za mršavljenje

JEDNORUČNO GIRJA VUČENJE DO BRADE
Vežba ista slična girja klatnu, u smisli da se koriste i kukovi i kolena i ruka. Međutim, kod klatna ruku izbacujete pravo, a kod vučenja do brade gledate da vam se ruka savija u laktu i da laktom vučete ka plafonu i ruke pokušavate da dovedete girju na nivo vaših očiju.
10 ponavljanja; 3 serije (ovo važi samo za jednu ruku, kada završite 3 serije za jednnu ruku uradite i 3 serije za drugu)

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *