Najbolje scene borbe u filmovima - Men`s Health

Najbolje scene borbe u filmovima

KING KONG PROTIV T-REKSA

Godinama je japanska filmska industrija profitirala od borbi između čudovišta. Ipak, i dalje najbolja takva scena jeste prva, iz filma King King iz 1933. Iako se, naravno, ne radi od filmu visoke rezolucije, to neće sprečiti da adrenalin podivlja u vašem telu.

Upoznajte: Najveće filmske face ovog leta

SPAJDERMEN 2

Borba na šinama svrstava se u najbolje, a plus izgleda i vernije nego ona iz stripa. Iako je nadrealna, a donekle i smešna, puna je energije koja prkosi zakonima fizike. Upravo zahvaljujući režiseru Semiju Raimiju, strip je oživeo.

PRIČA O RIKIJU

Ovo je možda film za koji su retki čuli, ali to ga ne čini manje vrednim. On je prepun nasilnih scena i krvoprolića. Većina scena ima osobine koje bi joj osigurale mesto na ovoj top-listi. Ipak, kada Riki Ou pokušava da pobegne iz futurističkog zatvora i usput se bori Oskarom jeste tuča kakvu sigurno niste videli!

Striptiz na filmu: 5 najvrelijih scena seksi plesa

KOMANDOSI

Ne postoji lista filmova na kojoj je nije našao bar jedan u kojem glumi Arnold Švarceneger. “Komandosi” je po mnogima najbolje filmsko ostvarenje ovog glumca, ali i najbesmislenije – upravo zbog scene u kojoj se bori sam protiv svih, odnosno celog tržnog centra.

Učite od legende: Arnold Švarcenger: 4 saveta za delotvoran trening

POLICIJSKA PRIČA

Nadovezujemo se na prethodni scenario, ali menjamo glumca i film. Ukoliko ste fan borilačkih filmova, onda ne smete da propustite ostvarenja Džeki Čena. Ovaj glumac izgradio je karijeru zahvaljujući ovakvim filmovima. U borbi protiv mase ljudi, uživajte u akrobacijama i opasnim potezima.

Pogledajte: Filmovi koji će vas motivisati da trenirate još jače

RATOVI ZVEZDA: IMPERIJA UZVRAĆA UDARAC

Neprikosnovena borba između Luka Skajvokera i Dart Vejdera za koju ne postoje dostojne reči. Uživajte u ovoj epskoj borbi za sva vremena!

Ovo su najimpresivnije transformacije u holivudskim filmovima

MATRIKS

Danas je, možda, teško zamisliti uticaj koji je Matriks imao kada se pojavio na bioskopskim platnima. Ipak, scena borbe između Nea i agenta Smita zauvek je promenila tokove “borilačke kinematografije”. Kombinacija kung-fu sparinga i scene sa mecima koji lete, odredila je i način snimanja svih budućih borilačkih scena.

Saznajte: Kako se Kijanu Rivs pripremao za ulogu neustrašivog Džona Vika?

KILL BILL

Kventin Tarantin je, bukvalno, potrošio mesece da bi napisao jednu borilačku scenu koja će zazeti epsko mesto. Tuča između Crne Mambe i čitave bande je scena sa najviše krvoprolića u filmu.

OLDBOJ

Scena koja prikazuje borbu između O De-sua sa razbojnicima u hodniku snimljena je bez i jedne povrede, što je zaista zapanjujuće. Ceo film je klasično ostvarenje koje se smatra remek-delom.

ONI ŽIVE

Borba između Najde i Frenka jeste jedna od najnapetijih scena, vrhunac borilačkih filmova. Razlog tome je zapravo okvir, odnosno priča u koju je smeštena. Tuča je gadna i opasna, s komičnim elementima.

Ako uživate da gledate dobar fajt, zanimaće vas i: 10 najboljih borilačkih filmova

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *