Samoodbrana: Ovako ćete pobediti nokautom - Men`s Health

Samoodbrana: Ovako ćete pobediti nokautom

Neki dečko je popio nekoliko pića i misli da flertujete sa njegovom devojkom. Prilazi vam nekoliko centimentra viši, krupniji i jači frajer, a vi se nikada niste potukli. Vaša jedina nada je da ga udarite dobro.

Pročitajte i Ovo su najbolji nokauti u 2014. godini (VIDEO)

DIREKT

Direkt se izvodi “vodećom rukom”. Blago rotirajte telo, savijte kolena, črvsto stojite sa obe noge na zemlji, bradu spustite dole, a ruke podignite u visini lica (u gard). Odgurnute blago zadnju nogu i izvedite direkt udarac brzo odnosno prednjom rukom izvedete udarac pravo. Noga postavljena napred će da klizi malo napred pre udarca.

KROŠE

Takođe ga nazivaju i udarac pravo desnom rukom (ukoliko ste dešnjak), jer udarac počinje od lica i prati imaginarnu pravu liniju direktno do mete. Može biti prednji i zadnji zavisno kojom rukom se izvodi, kao i niski i visoki zavisno od cilja koji se gađa. Veoma je snažan udarac i izvodi se kružno savijenim laktom rotacijom tela, ramena, kuka i pete.

Kolarov protiv Čepmena: Boks meč koji morate pogledati (VIDEO)

Okrenite se iz zadnje noge, rotirajte kukove nasilno tako da se vaša telesna težina pomera ka prednjem stopalu. Produžite desnu stisnutu pesnicu ka cilju, spuštajući zglob nadole.

APERKAT

Udarac pesnicom tako da je onaj deo ruke gde je šaka okrenut prema sopstvenom licu i ruka ima zamah odozdo na gore. Suptilno preusmerite svoju težinu ka kuku zadnje noge. Spustite rame u stranu, sa rukom u gardu. Sa dlanom nagore i ruku savijene za 90 stepeni, nasilno rotirajte ka bočnoj strani vodeće noge i odgurnite se od zadnjeg stopala, izvodeći udarac ka gore, ka protivnikovim grudima ili bradi.

Pročitajte i Gde će završiti rukavice iz meča Ali – Liston?

Aperkat se jednostavno objašanjava kao udarac koji se izvodi sa savijenim laktom odozdo prema gore, čiji su protivnikov pleksus ili brada.

Pročitajte i  Treniraj sad, pobeđuj kasnije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *