Prebrodite mamurluk u teretani - Men`s Health

Prebrodite mamurluk u teretani

Ovaj plan treninga koji sagoreva salo razvio je ekspert za mršavljenje i transformaciju Džejms Dali. Ceo ovaj plan trebalo bi da izvedete dva puta kako bi ubrzali metabolizam i sagoreli nekoliko krigli piva usput. Ove vežbe,  od pete do glave, su osmišljene u nameri da vaš metabolizam doživi najveće ubrzanje.

TRENING
Radite svaku vežbu po 60 sekudni, radite što više ponavljanja možete pre nego što krenete na drugu vežbu. Kada završite sve vežbe, odmorite dva minuta, a zatim ponovite sve vežbe.

SKOK NA STEPER
Spremite se da napadnete pivo!Stanite ispred stepera. Čučnite, a zatim skočite na steper, a zatim skočite nazad u čučanj. Bez odmora nastavite da skačete na steper i sa njege kako bi zapalili vaše noge i podigli otkucaje srca.

ČUČANJ SA ŠIPKOM IZNAD GLAVE
Držite šipku iznad glave, noge neka vam budu u širini ramena. Neka vam kičma bude ispravljena, stegnite vaše trbušne mišiće i gluteuse i polako se spustite u čučanj. Šipka bi trebalo sve vreme da vam bude iznad glave, nemojte da zaboravite na nju. “Pored nogu, ova vežba će vam ojačati i leđa i ramena” kaže Dali.

PROPADANJE
Ništa ne govori da imate jake grudi i ruke kao propadanje, ali ono što niste znali je da propadanje takođe može i vrlo efikasno da pokrene metabolizam. Naravno počnite sa pravim rukama, zatim se spuštajte polako, a onda se brzo vratite nazad. Međutim, za ovu vežbu potrebno je da se ne ljuljate, jer to bi onda bilo varanje.

NABAČAJ IZBAČAJ
Uzmite šipku sa odgovarajućim opterećenjem, krenite iz pozicije mrtvog dizanja, blago savijte vaša kolena i povucite šipku na gore i oslonite je na vašu ključnu kost. Sada u jednom eksplozivnom pokretu podignite ruke i šipku ka plafonu. Ukoliko tek počinjete sa treninzima strogo preporučujemo da ovu vežbu radite uz prisustvo nekoga ko radi u teretani, jer se veoma lako možete povrediti.

Pročitajte i  Koji je optimalan broj ponavljanja kod vežbi za biceps?

SKOK ZGIB
“Pliometrijski skok čini ovu vežbu još težom, ali ćete zbog toga vremenom povećati snagu i istopiti neželjene masne naslage” kaže Dali. Stanite u polu-čičanj ispred šipke za zgibove, skočite, uhvatite se za šipku i uradite zgib. Zatim se spustite ponovo u čučanj i sve ponovite.

SKLEK SA BUČICAMA
Uzmite dve bučice i stanite sa njim u poziciju za sklek. Radite što više sklekova možete za 60 sekudni. Razlika između ovih i običnih sklekova je u tome što sa ovim sklekovima možete da se spustite “dublje”, a i celo jezgro će vam biti angažovano zbog održavanja ravnoteže.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *