Duplo brži gubitak masti: Burpi sa šipkom - Men`s Health

Duplo brži gubitak masti: Burpi sa šipkom

Niko ne voli da previše vremena troši na aktivnost koja će mu doneti ostvarenje samo jednog životnog cilja – kao što je, na primer, gubitak nekolicine kilograma. Postoje načini da kraći treninzi budu intenzivniji ali i efikasniji, a da zahvaljujući tome imate slobodno vreme koje ćete posvetiti učenju nekog stranog jezika, izlasku sa devojkom, društvom ili da se spremite da postavite svoj novi rekord u trčanju na 5 km. Vi raspoređujete svoje vreme.

Burpi sa šipkom – je arsenal vežbi koji će vam obezbediti najveće sagorevanje kalorija za najkraće vreme. Reč je o sveobuhvatnoj vežbi, koja je zapravo spoj dve vežbe visokog intenziteta: mrtvog dizanja i burpija, koje omogućavaju topljenje sala, uprkos gustom rasporedu obaveza.

“To su složeni pokreti, što znači da angažuju više mišićnih grupa odjednom”, objašnjava personalni trener, Aleks Krokford, za Men’s Health. “Kombinujući vežbe povlačenja i guranja, podižete puls na nivo koji je potreban za sagorevanje kalorija.”

Krokford predlaže rastuće serije. Uradite jednom pa se odmorite 10 sekundi, ponovite dva puta, pa odmorite 10 sekundi. Zatim tri ponavljanja, i tako dalje. Maksimalan broj ponavljanja za 15 minuta postaje vaš novi rekord, koji morate oboriti na sledećem treningu. Salo u ovim uslovima kod vas više nema šanse.

 

 

01 JAK POČETAK 

Dohvatite šipku, i neka vam stopala budu u širini ramena. Savijte noge i zategnite ramena da biste angažovali latisimus i držali leđa pravo.

02 DIZANJE

Držite stopala čvrsto na podu i podignite se u uspravan položaj. Leđa su zategnuta kao da želite da slomite šipku napola. Zatim je spustite kontrolišući pokret.

03 ZABACIVANJE

Oslonjeni na šipku, postavite noge u poziciju za sklek. Držite šipku čvrsto i uradite sklek s laktovima uz telo, dodirnuvši šipku grudima.

04 BEZ OPUŠTANJA

Kad se vratite u visoki plenk, poskočite natrag do šipke i vratite se u početni položaj za mrtvo dizanje, držeći puna stopala na podu, spuštenih kukova i izbačenih grudi.

Držite se ćvrsto i nastavite s ponavljanjima.

 Foto: Filip Hejns

Pročitajte i  Triceps vežbe za trostruki obim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *