3 fenomenalna pokreta za neuništiva leđa - Men`s Health

3 fenomenalna pokreta za neuništiva leđa

Širina leđa, veličina lat mišića i razvoj gornjeg dela su, bez sumnje, veoma važni jer čine da otpozadi izgledate simetrično i, priznajmo, fenomenalno. O tome su napisane hiljade članaka.

Ovo je savršena vežba za veći i snažniji vrat

Međutim, koliko znamo o tome kako izgraditi snažna leđa koja deluju nepobedivo i nadmoćno – leđa koja su čitava prekrivena mrežom ogromnih mišića?

Ne dovoljno.

Pogledajte i Vežba za trapez na smit mašini

VAŽNO JE ZNATI…

Složeni pokreti su, jednostavno, neophodni kako biste u tome uspeli. Oni podstiču rast i snagu, pogađaju i donji i središni deo leđa.

NAJBOLjE VEŽBE

Mrtvo dizanje
Pokret broj jedan za razvoj mišića leđa!

Hju Džekmen pomera granice: Pogledajte mrtvo dizanje 180 kilograma (VIDEO)

Pored toga što ćete pogoditi mišiće, ova vežba će vam pomoći da pospešite lučenje hormona, a kada su u čitav proces umeša i hormon rasta – rezultat ne može da izostane.

Ukoliko pravilno izvedete vežbu, mišići će se formirati tako da će rizik za povrede biti niži. Zato probajte sve moguće varijacije i posmatrajte kako vaša leđa rastu.

Dobro jutro
Bez obzira na to da li je izvodite sedeći ili ne, good morning je fenomenalna vežba za donji deo leđa i gluteuse . Ako je radite stojeći, upamtite da stopala treba da vam budu raširena u širini ramena i da zadnjicu i kukove ispružite unapred.

Potisak iznad glave – šipka ili bučice?

Rumunsko mrtvo dizanje
Ovo nije samo fenomenalan način da ojačate zadnju ložu i gluteuse, već rumunskim mrtvim dizanjem možete snažno pogoditi muskulaturu leđa.

Pogledajte i: Mrtvo dizanje koje do sada sigurno niste probali

Ukoliko želite da iz nje zaista izvučete maksimum, nema vam stopala budu u širini ramena, a kolena savijena pod uglom između 10 i 15 stepeni. Ruke raširite nešto više od širine ramena. Ne zaboravite da bi trebalo održati ovu poziciju tokom čitavog izvođenja vežbe.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *