Brže do snage: 4 taktike još niste probali - Men`s Health

Brže do snage: 4 taktike još niste probali

Deluje jednostavno – za masu će pomoći jači intenzitet, za snagu manje ponavljanja s većim opterećenjem, za sagorevanje masti više ponavljanja i manje opterećenje.

Jeste li probali Program koji gradi čistu mišićnu masu?

Međutim, ovi česti saveti nisu dovoljni. Da je recept tako jednostavan i da baš uvek daje rezultate, svi bismo imali tela grčkih bogova.

PRAVILA ZA SNAGU

Kada je reč o treningu snage, lako je doći do platoa, a još lakše zadržati se na njemu. Ponekad oprobani metodi ne uspevaju da daju efekat.

Vežbaj kao Džejson Stejtam: Nedeljni program britanskog snagatora

Zbog toga je potrebno zaboraviti na rutinu i “razdrmati” plan.

1. TAKTIKA: Ugojte se.

Ukoliko želite da brže povećate snagu, neophodno je da vaša vaga pokaže više kilograma.

Otkrijte i: 5 znakova da unosite premalo ugljenih hidrata

Objašnjenje nije posebno komplikovano: telo će stvarati jaču silu ako mu dodamo masu.

Naravno, nije potrebno da izgledate kao sumo rvač, već je sasvim dovoljno da dodate 4-5 kilograma. Kada dobijete na mišićnoj masi i postanete snažniji, lako ćete se rešiti viška masti.

2. TAKTIKA: Radite više čučnjeva

Ne postoji još mnogo toga što možemo da kažemo o čučnju. O “kraljici vežbi” pisali smo nebrojeno mnogo puta, ali podsetićemo vas samo da oni pospešuju lučenje testosterona i hormona rasta (veoma važnog za “nabacivanje” mase).

Saznajte i Kako izvesti savršen čučanj.

Ukoliko je čučanj već godinama važan deo vašeg treninga, to ne znači da ste jednu od naših stavki već “čekirali”. Obogatite ga varijacijama – uživajte u bugarskom, prednjem, zadnjem čučnju…

3. TAKTIKA: Zagrejte se pravilno

Česta je zabluda da zagrevanje treba da traje najmanje 10 minuta baš svaki put, što naročito važi kada se pripremate za trening snage.

Pročitajte i  Vežba za trbušnjake - unapređena!

Obavezno probajte i: 9 ubedljivo najboljih vežbi za zagrevanje

U slučaju takvog vežbanja, svoejvrsno zagrevanje može biti postepena priprema za veće opterećenje. Dakle, uzmite slobodne tegove i dižite prema pripremljenom planu, ali pripazite da se ne umorite.

Što se tiče odmora, on bi trebalo da traje onoliko koliko osećate da je potrebno vašem telu. Naravno, ne previše – jer to onda nije zagrevanje.

4. TAKTIKA: Jedan potez dnevno

U fazi treninga za snagu, uglavnom dižete veća opterećenja i izvodite potisak za glave, mrtvo dizanje, čučanj s šipkom ili benč pres.

Probajte i: 5 namirnica za snažniji imunitet

Fitnes ekspert li Bojs preporučuje da u vašem fitnes planu dnevno bude mesta za samo jednu od ovih vežbi. Kombinovanje dve ili tri vežbe za snagu je prilično neefikasan način treniranja, a može i da dovede do razočarenja učinkom.

Priznajmo, malo je ljudi koji posle benč presa od po tri ponavljanja uspevaju da izvedu besprekorno mrtvo dizanje. To je direktan udar na centralni nervni sistem, a neće mnogo učiniti za snagu, smatra Bojs i dodaje da bi posle vežbi s velikim optrećenjem trebalo izabrati neku vežbu koja zahteva pomoć partnera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *