Strongmenov oproštajni rekord u krosfitu? - Men`s Health

Strongmenov oproštajni rekord u krosfitu?

Strongmen, Edi Hal poznat je po tome da se rado prihvata novih izazova – i naročito često sebe dovodi u situacije izvan sopstvene zone komfora.

On se pojavio na Evropskom šampionatu u krofsitu, gde je sreo svoje obožavatelje, i pozdravio ih. Umesto da se samo smeška i pozira za fotografije, ovaj tridesetdvogodišnjak odlučio je da je došlo vreme da proba da obori rekord u čuvenoj Grejs vežbi: mrtvo dizanje sa 60 kilograma, kombinovanom tehnikom, sa poda i izbačajem sa grudi, što je brže moguće – prethodni rekord je bio 59 sekundi. Bilo kako bilo, došlo je do promene, kada je ipak pokušao da pobije rekord u Isabel mrtvom dizanju: slična vežba, samo sa opuštenijim pristupom tehnici – takmičari samo moraju 30 puta da podignu težinu sa poda iznad glave. Rekord je držala krosfit zvezda, Rič Froning – 1 minut i 20 sekundi (nezvanično 53 sekunde).

Strongmen je isto uspeo za 50,9 sekundi čime je postavio novi rekord u ovoj tehnici.

Nakon impresivnog izvođenja, Edi se borio za vazduh: “Ne računa se ako umrete”, dodao je kroz smeh.

Britanac se posle ovog rekorda neyvani;no i povukao iz krosfita.

“Veliko poštovanje za krosfitere, mnogo je teže nego što se čini. Iskreno verujem da je to jedan od najtežih sportova koji se može trenirati i u kom se može takmičiti. Dakle, to je to od mene”, izjavio je on.

Foto: Youtube/printscreen

Izvo: Men’s Health

Pročitajte i  Fitnes i vera su trening-partneri. Pomoli se i počni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *