Otkrijte: Fintes tajne profesionalnog plesača - Men`s Health

Otkrijte: Fintes tajne profesionalnog plesača

Nekad im se divite, nekad vas zastrašuje šta su sve u mogućnosti da izvedu, naizgled gumeni, momci sa scene.

Profesionalni plesač i koreograf Derek Hju, dobro zna kako ples može da bude brutalan ako ne održava redovno i strogo kondiciju.

Derek Hju (34) je profesionalni baletski plesač i drži rekord po broju pobeda u emisiji “Ples sa zvezdama” (čak 6 puta). Oko Nove Godine je uganuo nogu, ali zahvaljujući tome što je atletičar svetske klase, od ove povrede se brzo oporavio. Njegova trening-rutina podrazumeva treninge pet puta nedeljno, kombinuje treninge snage, jogu i kardio. Takođe, kad god je u prilici vozi bicikl napolju, trenira boks, MMA i plivanje.

Ples je trening sam po sebi, pa dok je na turnejama i nastupa, Derek ne posećuje teretanu. Međutim, kada nema nastupe, na sve načine se trudi da ostane u dobroj kondiciji.

“Osma runda u danu koji traje već 12 sati.. Sva tehnika koju ste savladali da bi ste bili što profesionalniji i da biste štedeli snagu, kao i treninzi kojima održavate kondciju padaju u vodu. Posle ovakvog dana ulazite u model preživljavanja. Užasan je osećaj kada uprkos trudu i konstantnom radu osetite da vam ipak fali energije”, rekao je Derek za Men’s Health.

Energija, za Dereka, dolazi i iz kuhinje – ako otvorite njegov frižider videćete bademovo mleko, sok od celera, avokado, krastavčiće i kombuhu. Ishrana mu se zasniva na smeni piletina-riba-povrće. Na turnejama naročito insistira na kontinuitetu, pa se tada na njegovom svakodnevnom meniju nalazi piletina, kinoa, i sladak krompir.

Foto: Youtube/printscreen

Izvor: Men’s Health

Pročitajte i  Čovek koji na tri nedelje kupuje nove patike: Trkačka legenda Mo Fara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *