Ko su najfit sportisti današnjice - Men`s Health

Ko su najfit sportisti današnjice

Prošle godine, na sajtu MH-a objavljen je spisak pedeset najfit sportista, raspoređenih od poslednjeg ka prvom mestu.

Pročitajte i: Najbolji mišići u svetu poznatih pripadaju…

Kako je Adam Kaparel, autor ovog članka objasnio, u obzir je uzeto više parametara: brzina, snaga, okretnost, izdržljivost, kao i neopisivi X faktor koji pojedinca čini neverovatnim i posebnim.

NA DNU LISTE…

Poslednje mesto na spisku zauzeo je Kolin Kaepernik, kvoterbek visok 193 centimetra i težak 104 kilograma, koji je za Men’s Health priznao da mu njegova sadašnja i fenomenalna forma nije dovoljna – on još uvek traži način da unapredi svoju igru.

Pročitajte i: Vežbe koje će vas spremiti za fenomenalnu partiju fudbala

Na 49. mestu našao se Tim Hauard, golman Evertona i veliki ponos američkih zaljubljenika u fudbal. Kako piše MH, on je atleta i vođa kakav je potreban svakom timu – stopostotno je fokusiran i brz.

Pored toga što svakodnevno ima naporne treninge, Hauard stalno traga za načinom da dodatno jača jezgro, zbog čega često vesla.

“Stalno jačam jezgro jer mi to omogućava da reagujem brže i pruža mi stabilnost zahvaljujući kojoj bolje kontrolišem svoje telo”, objašanjava on.

Na dnu liste se nalaze, između ostalih, trkač Mo Farah, alpinista Stiv Haus, naš Novak Đoković, koji je zauzeo 43. poziciju.

Pogledajte i: Ovo su najimpresivnije transformacije u holivudskim filmovima

NA SREDINI…

Zanimljivo, najbrži čovek planete Jusein Bolt nalazi se na 21. mestu, sa svojih 195 centimetara i 93 kilograma. Iako ga svi pamte po nezaboravnim trkama na 100 metara, on je, zapravo, specijalista za trke na 200 metara, a on svoj uspeh objašnjava jednostavno – trudom i nastavljanjem po svaku cenu.

“Čak i ako to znači da povraćam”, iskreno je Bolt rekao MH-u pred Olimpijske igre u Londonu 2012. godine.

Od poznatihjih faca, na listi su još Majkl Felps, Rafael Nadal, Denes Varga itd.

Pogledajte i: 30 dana za bolju formu: Vaš plan

DESET VELIČANSTVENIH

Na desetom mestu našao se Blejk Grifin, košarkaš visok 208 centimetara i težak 113 kilograma, koji je prepoznatljiv po svojoj okretnosti – čovek uspeva da se poput vidre iskobelja iz najtežih situacija i zaobiđe protivnike.

Pročitajte i  Izdefinisani kao Mesi

On smatra da je moguće dostići njegov nivo vežbom.

“Energija je nešto što možete da kontrolišete”, rekao je.

Program za definiciju: Eksplozivne vežbe vijačom

Devetu poziciju zauzeo je Litvanac Zidrunas Savickas, strogmen koji ne prestaju e daobara rekorde, dok je osma pripala MMA borcu Džonu Džonsu, čiji se trening sastoji od rvanja, dizanja velikih opterećenja, plivanja, kik-boksa, džiju džicua, ali tu nije kraj. Džons trenira pet puta nedeljno, ali moramo da primetimo da mu je umnogome pomogla i genetika – njegova braća Artur i Čendler nastupaju u NFL-u.

Na sedmom mestu se nalazi Erik Marej, veslač koji je jednom prilikom nakon 10 minuta provedenih na ergometru, preveslao 18.728 metara!

MMA kao način života: Nedeljni program treninga Džejmsa “Čekića” Meksvinija

Odmah iznad njega je Kelvin Džonson, igrač u NFL-u koji uspeva da pretrči neverovatne razdaljine za neverovatno kratko vreme, dok je napetom mesto Frederik van Lird, pobednik Ironman Svetskog prvenstva 2013. Četvrtu poziciju zauzeo je četvorostruki pobednik takmičenja CrossFit Games koji je mrtvim dizanjem uspeo da podigne 247 kilograma.

Natrećem mestu je gimnastičar Kohei Učimura, a na drugom desetobojac Ešton Iton.

PRVO MESTO

Ko bi drugi zauzeo prvu poziciju, ako ne – svemoćni Kristijano Ronaldo.

Tajna uspeha: Koliko sati dnevno trenira Kristijano Ronaldo

 

Fudbaler reprezentacije Portugalije i Real Madrida predstavlja sve u jednom: on je brz, snažan, fokusiran, precizan…

Vežbaj kao Ronaldo: Kako trenira najbolji fudbaler sveta

U proseku, Ronaldo pretrči više od 9,5 kilometara po utakmici, brzinom od 33,7 kilometara na čas, a gotovo da nema masti. U jednom britanskom dokumentarcu je otkriveno da on skače čak 78 centimetara uvis i da može da udari loptu glavom i kada je ona na visini većoj od 2,5 metra!

Zbog svega toga, Kristijano Ronaldo je NAJFIT ČOVEK U SVETU SPORTA!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *