5 vežbi za veće mišiće listova - Men`s Health

5 vežbi za veće mišiće listova

Neki se rode sa velikim, simetričnim listovima, dok su drugi prisiljeni da žive sa malenim i mršavim. Listovi su jedan od delova tela koji nasporije rastu i pružaju najveći otpor.

Otkrijte Gde grešite kada trenirate noge?

Pomislite samo da su, svaki put kada napravite neki korak, vaši mišići listova aktivirani, ali ipak da biste videli rezultate, morate da trenirate ekstremno teško kako biste se vidno uvećali i porasli.

Predstavljamo vam 5 saveta koji će vam pomoći da vam listovi izgledaju odlično u šorcu. Nemojte da ih sledite sve odjednom, jer ne želite da preforsirate svoje mišiće nogu.

Pročitajte i 5 najboljih vežbi za noge

Izaberite jedan ili dva saveta i menjajte ih na svake dve nedelje.

PODIZANJE NE PRSTE PRE SPAVANJA

Svake noći pre nego što odete u krevet uradite seriju od 100 sporih podizanja na prste u stojećem položaju i snažno uradite svako ponavljanje. Nema potrebe za tegovima, već koristite samo svoju telesnu težinu.

Saznajte i Stojeće ili sedeće podizanje na prste – šta je efikasnije?

HODAJTE BOSI

Arnold Švarceneger je preferirao da trenira listove hodanjem bosih nogu. Na ovaj način možete da povećate obim pokreta za svaki pokret listova koji napravite uz forsiranje daleko intenzivnijih kontrakcija.

HODANjE NA PRSTIMA

Da li ste nekad zapitali zašto balerine imaju zavidne listove? Odgovor leži u tome što su stalno na prstima. Ne predlažemo vam da pokušate da izvedete piruetu, već da pokušate hodate po sobi na prstima za ekstra aktivaciju mišića listova.

Pročitajte 4 saveta za trening Arnolda Švarcenegera

DVA DANA VEŽBI ZA LISTOVE

Dodajte dva treninga nedeljno za listove u vašu rutinu treniranja. Jedan trening uradite sa teškim tegovima u 4 serije od 6 ponavljanja i jedan trening sa mnogo lakšim tegovima u seriji od 25 sa 50 ponavljanja. Ovo će vam pomoći da napadnete mišićna vlakna koja verovatno niste ranije i da primorate svoje listove da rastu.

Pročitajte i  Tri u jedan trening

DNEVNI TRENING

U početnom periodu od 2 do 4 nedelje pokušajte da trenirate listove svaki dan pre nego što se vratite u svoj uobičajen program treninga.

Pročitajte i Kompletan trening za listove

Uradite 4 do 6 serija svake vežbe i raznovrsne vežbe koje će na različite načine forsirati vaše mišiće listova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *