Isprobajte "Saladinov superset" za grudi koje pucaju - Men`s Health

Isprobajte “Saladinov superset” za grudi koje pucaju

Push press je potcenjeni dragulj svakodnevnog treninga, jer je veliki broj momaka najviše fokusiran na podizanje velikih težina na klupi sa šipkom. Ali, jednom kada uparite vežbu sa pritiscima u ovom pametnom i jednostavnom supersetu koji je, za čitaoce Men’s Health-a pripremio trener-superheroj, Don Saladino, efekat koji možete imati od ove rutine na vašim grudima, osvojiće vas već nakon nekoliko setova.

Ovde je Saladino dve vežbe prikazao kao “džinovski set”, podižući bućice od poda, u 12 ponavljanja, a zatim se bez odmaranja prebacio na sklekove koje je radio onoliko koliko je mogao tada da izdrži. On je superset ponavljao 4 puta (a između setova se preporučuje pauza 60-90 sekundi). Visok intenzitet i prilagođeno vreme za odmor omogućava grudnim mišićima, tricepsima i deltoideusima da progresivno rastu.

Ako ste novi u push press-u sa poda, trebalo bi da znate da su vežbe znatno komplikovanije za izvođenje kada se pomerite sa klupe na pod. Opseg pokreta će biti manji – što može biti poklon problematičnim ramenima – ali verovatno je da nećete moći da podižete toliku težinu kao što je to slučaj na sparavama.

Vodič za izvođenje superseta

Spustite nadlaktice sve do poda za svako ponavljanje, ali nemojte ih odgurivati od poda pri izvođenju svakog narednog. Usredsredite se na korak od potpunog zaustavljanja, a zatim stisnite grudi da kako biste potisnuli težinu.

Kod sklekova prioritet broj jedan je način na koji izvodite vežbu. Iako je izvesno da nećete izdržati onoliko koliko biste želeli, zadržite kvalitetni obrazac i tempo  pokreta.

Pokušajte sa supersetom na kraju bilo kog dana fokusiranog na snagu, kako biste u čitav proces uključili i hipertrofiju- i pomirite se sa činjenicom da će, do poslednjeg seta, vaša ponavljanja verovatno biti jednocifrena. Saladino je u poslednjim setovima uspevao samo 10-15 ponavljanja, iako obično može da uradi 75 do 100 sklekova u jednom potezu.

MH Izazov: Podignite više iz benča

Foto: Shutterstock

Izvor: Men’s Health

 

Pročitajte i  Nauka o jačanju mišića

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *