Želite da smršate? Evo kada je najbolje vreme za vežbanje! - Men`s Health

Želite da smršate? Evo kada je najbolje vreme za vežbanje!

Verovatno ste čuli mnogo kontradiktornih informacija o tome kada je najbolje da vežbate ako želite da istopite kilograme. Neki kažu da je najbolje pre doručka, jer tada sagorevate više kalorija, neki kažu da bi trebalo da vežbate nakon manje užine kako biste imali dovoljno snage.

Otkrijte koji je najbolji način za vežbanje na prazan stomak

Izgleda da bi trebalo da podesite alarm na vreme, jer naučnici apeluju da vežbanje na prazan stomak sagoreva više masti i čuva vas od nagomilavanja kilograma.

ISTRAŽIVANJE

Istraživanje koje je sprovedeno 2010. godine u Belgiji, ispitivalo je mlade i zdrave muškarce, koji su podvrgnuti šestonedeljnoj dijeti sa 30 procenta više kalorija (nego što su do tada unosili u organizam) i 50 procenata više masti.

Saznajte koje su najbolje brze vežbe za topljenje i poslednjeg grama sala 

Ispitanici su bili podeljeni u tri grupe:  kontrolnu grupu su činili fizički neaktivni muškarci, dok je eksperimentalna grupa vežbala u toku ranog prepodneva, a treću grupu su sačinjavali muškarci koji su vežbali ujutru pre doručka.

REZULTATI STUDIJE

Ne tako iznenađujuće, grupa koja je bila fizički neaktivna dobila je najviše kilograma (u proseku dva kilograma za šest nedelja). Druga grupa, koja je vežbala nakon jela je takođe dobila kilograme viška  (u proseku 1kg po osobi). Obe grupe su zadobile i probleme sa insulinom.

Evo kako možete da se rešite masnih naslaga, a sačuvate mišiće

Muškarci koji su vežbali pre doručka nisu dobili nijedan kilogram viška i njihova tela su sagorevala mnogo više masti tokom dana, nego ostale grupe.

Iako nijedan ispitanik nije zapravo smršao, naučnici smatraju da je vežbanje mnogo efektivniji i pruža više benefita ukoliko vežbate pre nego što jedete.

Pročitajte i  Idealan kardio za mršavljenje

Ovo su dva fenomenalna napitka za mršavljenje

Ova studija je pokazala da adekvatan tajming vežbanja može da bude od velike važnosti i da kombinacija napornih treninga i zdrave ishrane, može da bude pun pogodak u toku mršavljenja.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *