Odlazak u bioskop troši kalorije? - Men`s Health

Odlazak u bioskop troši kalorije?

Kada većina od nas pomisli na trošenje kalorija, pomislimo na kilometre koje moramo da “ubijemo” na traci za trčanje, na beskonačne setove burpija, ili ipak – na odlazak u bioskop? Ipak, nova istraživanja otkrila su da sedenje u bioskopu, za određeno vreme, može da se posmatra kao lakši kardio.

Za ovu studiju, istraživači sa Univerzitetskog koledža u Londonu tražili su od grupe (51 učesnik) da pogledaju dvočasovni rimejk “Aladina” tokom akcije, dok je od druge grupe zatraženo da pročita knjigu za isti vremenski period.

Na osnovu biometrijskih senzora koji su čitali otkucaje srca i telesnu temperaturu, Aladinovi gledaoci proveli su u proseku 40 minuta u zoni „zdravog otkucaja srca“. Iako se smatra „veoma laganim“ nivoom stimulacije, istraživači kažu da „ovo može pomoći u podizanju nivoa kardio fitnessa i sagorevanju masti“.

Ne predlažemo da preskočite svaki trening kako biste mirne savesti otišli u bioskop. Ovo otkriće koristiće tokom redovnih dana odmora.

5 filmova zbog kojih obožavamo Toma Hardija

“Bioskop je jedno od mesta gde možete da se udaljite od uređaja i spoljnog sveta i istinski se isključite”, dodaju autori studije.

Bioskop ima produženo i produbljeno dejstvo na kreativne procese u mozgu, na socijalizaciju i fokusiranost.

Foto: Shutterstock

Izvor: Men’s Health

Pročitajte i  7 razloga da svaki muškarac diže tegove

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *