Vežbe za veća ramena - Men`s Health

Vežbe za veća ramena

Kako postajete jači, možda će vam biti sve teže da izbacite laktove na pravi način i tako nećete davati svojim ramenima stimulaciju koja im je neophodna za rast.
Rešenje: Superserije sa vučenjem do brade i ramenim potiskom

TRENING
Izvodite ove vežbe kao superserije. Završite prvo jednu seriju prve vežbe, a zatim i seriju druge vežbe. Potom odmorite od 60 do 90 sekundi, ponavljajte vežbe dok ne uradite sve serije. Ovaj trening bi trebalo, jednom nedeljno, da radite kao dodatak na kraju treninga za ramena ili za gornji deo tela.

PRVA VEŽBA
Vučenje do brade sa šipkom
3 do 5 serija; 6 do 12 ponavljanja
Držite šipku sa opterećenjem ispred butina, tako da vam je hvat malo širi od širine ramena. Stisnite svoje lopatice i podižite šipku ka svojoj bradi sve dok vam laktovi ne budu savijeni pod uglom od 90 stepeni. Ne zaboravite da vam laktovi budu u liniji.

DRUGA VEŽBA
Rameni potisak sa bučicama
3 do 5 serija; 6 do 12 ponavljanja
Držite bučice tako da su vam dlanovi okrenut ka plafonu, a same bučice u visini ramena, veoma je bitno da vam leđa budu ispravljena i da vam jedna noga bude ispred druge. Stegnite celo jezgro i pokušajte da ispravite ruke i izbacite bučice iznad glave, zatim ih spustite u početnu poziciju.

Pročitajte i  Fantastična četvorka
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *