Natali Martinez: Zverska lepota - Men`s Health

Natali Martinez: Zverska lepota

Ovo nije priča o lepotici i zveri. Ovo je priča o lepotici koja je zver. Glumica Natali Martinez izbrala je kikboks kao veštinu kojom prevazilazi profesionalne i lične limite.

Tekst: Stefan Tošović

Kada je nedeljom ujutru, bilo da napolju sija sunce, pada kiša ili se priprema sneg, trebalo da ustanem najkasnije u osam, ne bih li stigao do podruma koji je Miloš adaptirao u salu za kik-boks trening, često sam, u svrhu razbuđivanja, sebi govorio: Ma, ako može Tanja, mogu i ja. Tanja je bila moja kik-boks partnerka. Crnka, oštrih crta lica, koja podseća na svemoguću Kitanu iz video igrice Mortal Kombat. Nas dvoje smo odlazili kod Miloša i usavršavali kik-boks tehniku.

Sada se više ne bavim tom veštinom, ali mogu samo da zamislim koliko bih bio motivisan da se opisana radnja događala u zapadnom delu Holivuda, gde bi mi partnerka bila Američka glumica Natali Emilija-Romanja Martinez. Ova tridesetdvogodišnja glumica, rodom iz Majamija, godinama unazad bavi se boksom i kikboksom. Za sebe kaže da je studirala borilačke veštine. Minulih meseci, njena druga kuća je Fortune Gym, a njena dnevna rutina su “leteće koleno” i “Supermenov udarac”.

– Kada redovno treniram, mogu da vidim i osetim razliku u svom životu. Moje držanje je drugačije. Moje raspoloženje je bolje. Smirenija sam i staloženija, pogotovo kada je reč o odlacima na kastinge. Jednostavno, kada treniram srećnija sam. A kada sam srećna, kada treniram i kada sam raspoložena, nedodirljiva sam – govori.

View this post on Instagram

Brooklyn Pink 💖 Weekend Vibes

A post shared by Natalie Munkie Martinez (@iamnataliemartinez) on

Martinezova nas je odveć navikla na svoje borilačko umeće. Upoznali smo je u trileru Death Race (Staza smrti), nakon čega nam je svoj talenat pokazala kao detektiv Arijana Sančez u krimmi drami Detroit 1-8-7. Ono što se sada krčka u njebnom kreativnom loncu jeste uloga u Foksovoj policijskoj drami APB. Tu je svoj glas u kojem ima dima, nestašne oči boje čokolade i samopouzdanje koje odašilje kao svoju najvažniju poruku, upregla ka cilju što preciznije odigra lik seksi policajke. One koja se ne libi da stvari naziva pravim imenom.

U borilačkim veštinama najpre se vezala za psihički nivo cele te priče. Za način koji je čini boljom. A fizički benefiti stigli su kao nus-proizvod svega toga. Natali Martinez nije devojka koja je u kik-boksu zbog Instagrama, tačnije fotke koju bi tamo trebalo da postavi. Njoj kik-boks nije vrtsa kardio treninga. Natali je u ringu zaista ozbiljna.

– Treba da budete iskreni prema sebi, da prihvatite svoje telo, da budete svesni svojih talenata i ograničenja. Recimo, ja sam gurman. Dešava mi se da odmah nakon treniga pojedem picu, jer smatram da u tom trenutku to zaslužujem. Život je isuviše kratak da bismo sebi to oduzimali. Morate pronaći ravnotežu – tvrdi.

I to je mantra koju sledi. Zbog koje je, između ostalog, izabrala da se pentra po tapaciranim užadima bokserskog ringa, u kojima ostavlja bosonoge tragove, što svedoče o njenoj predanosti treningu. U ringu je naučila kako da patosira protivnika, ali shvatila i kako izgleda put koji je vodi do mira. Tog spokojnog osećaja, kada joj energija pluta po liniji zadovoljstva.

POGLEDAJTE:

BTS Natalie Martinez

Go behind the scenes with Natalie Martinez>http://bit.ly/2mGqCat

Posted by Men's Health on Уторак, 14. март 2017.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> @menshealthsrbija

Foto: Printscreen Instagram

Pročitajte i  5 vežbi istezanja koje možete da radite dok gledate TV
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *