Ko je Tim Hauard? - Men`s Health

Ko je Tim Hauard?

Kada je Tim Hauard postavio na Instagram fotografiju na kojoj čvrsto drži fudbalsku loptu dok se unosi protivničkom igraču u lice, tokom utakmice američkog nacionalnog tima, hashtag kojim je opisao fotografiju – #thatsmyballpunk, govorio je sve o ovom golmanu.

Pogledajte i: Kuvar nemačke fudbalske reprezentacije: Šta jedu šampioni?

Njegova vatrenost na terenu je u Evropi, ali i preko „velike bare“.

„Moram da vladam kaznenim prostorom. To je moja teritorija“, kaže Hauard koji brani boje engleskog premijerligaša Evertona. „Temperamentna ličnost i samopouzdanje takođe pomažu da inspirišem svoje saigrače.“

Hauard koji je na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu proslavio i svoj 105-i nastup za nacionalni tim, postao je američka fudbalska zvezda i jedan od najboljih fudbalera ove zemlje, upravo svojim neverovatnim odbranama u Brazilu. Naime, na utakmici protiv Belgije Hauard je imao 16 odbrana i time stvorio novi rekord na Svetskim prvenstvima. Amerika jeste izgubila tu utakmicu 2-1, i jeste ispala sa turnira, ali Amerikanci su dobili nešto što već dugo vremena nisu imali, fudbalsku superzvezdu.

Pogledajte i: Hejev kondicioni trening

A uspeh koji je doživeo u Brazilu Hauarda samo dodatno motiviše. „Ako moj tim pobedi u subotu, ja ću se u nedelju osećati sjajno, ali strah od neuspeha će se vratiti već u ponedeljak“, kaže Hauard i dodaje: „Izgubljena utakmica, moja pozicija, ovaj život: to je ono što me gura da napredujem i da budem najbolji.“

Kao čovek koji se i danas bori sa Turetovim sindromom, zbog čega su ga neki britanski tabloidi nazivali „retardiranim“, Hauard zna koliko je bitno samopouzdanje ne samo na liniji gola, nego na svim životnim poljima. „Kao golman morate da pokažete neverovatno samopouzdanje. To znači da isprsite grudi onda kada pogrešite i kada biste najradije da se zavučete u neku rupu.“. Hauard je takođe dosta naučio o strpljenju, kao i o prihvatanju kritika: „Naučio sam da blokiram neke stvari i da se fokusiram na one koje mogu da kontrolišem. To znači da slušam svoje trenere, prihvatam kritike i da budem u sjajnoj formi.“. Na kraju krajeva Hauard je i neverovatan atleta koji recimo radi potisak sa grudi sa bučicama od po 40 kilograma.

Pročitajte i  Crossfit legenda: 5 trening saveta Meta Frejzera

Pogledajte i: Želite da trčite brže?

Upravo težak rad izvajao je njegovo telo, pa većina ženske evropske, ali i američke ženske populacije jedva čeka da Hauard skine svoj dres i pokaže svoje izvajano telo. Međutim, na njegovom telu se ne vide samo mišići, Hauard zapisuje važne datume, ljude i motivacione spise i to na svom telu od svoje 16. godine.

„Tetovaže mi pomažu da više cenim trud i da se setim svih ljudi koji su mi pomogli i koji su ojačali moje odluke“.

U današnje vreme tetovaže su više nego poželjne, a Hauardovo telo je skoro celo prerkiveno mastilom.

Saznajte i: 5 načina da brinete o tetovaži

Ono što je još bitnije Amerikanci su videli su u njemu videli vođu kako svog tima, tako i cele nacije. „Tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo prevazišli smo razne izazove, i kao pojedinci i kao tim, a to nam je pomoglo da savladamo pritisak velikog turnira“. Deo procesa svakako je uključivao i Hauardovu motivaciju svojih saigrača.“Neki igrači mogu da podnesu kritike, i tada mogu da se derem. Dok drugi bolje reaguju na mekše tonove. Morate da ih motivišete , ali i da oni razumeju poentu vaše priče“.

Iako planira da napravi pauzu i u klupskoj i u reprezentativnoj karijeri, Hauard je svojim sposobnostima na golu, izgledom i svojom harizmom naterao ljude širom Amerike da zapostave američki fudbal i da se okrenu socceru, odnosno ovom pravom fudbalu.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *