Stoj na rukama u kancelariji - Men`s Health

Stoj na rukama u kancelariji

Ovladajte ovom gimnastičkom figurom da biste povećali moć mozga i ubrzali se na poslu

Izgleda da je stoj na rukama mnogo više od fotke na Instagramu. Novo istraživanje pokazuje da, kada ga jednom savladate, ovaj gimnastički klasik može da vam pruži mentalnu nadmoć na poslu.

Posle 12 nedelja intenzivnog treninga ravnoteže, ispitanici ne samo što su povećali svoju sklonost da se prave važni već i kratkoročno pamćenje. Mada dugoročno može da spreči demenciju, stoj na rukama nudi nagradu ovde i sada. Vaše brzo razmišljanje neće ostati neprimećeno na sastancima ili kada vas šef iznenada baci u vatru.

Naučnici odavno znaju da je vežbanje blagotvorno za mozak, ali to je uglav nom bilo povezano sa kardio res piratornim treningom. U ovom slučaju nijedna grupa nije radila na povećanju kardio sposobnosti. Istraživači naga đaju da je kognitivni skok povezan s nervnim putevima, koji povezuju vesti bularni sistem (zadužen za koor di naciju) sa hipokampusom i parijetalnim režnjem (delovi mozga zaduženi za pamćenje i upravljanje).

Ovladavajući složenim pokretima u teretani, ojačaćete ove puteve i pokre nuti promene nabolje u svom mozgu. Ugao u kancelariji vas čeka.

Možete da ušetate i na rukama, ako hoćete!

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> @menshealthsrbija

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Fitnes ikona Holivuda: Majkl B. Džordan otkriva tajnu uspeha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *