Ovo su najbolje scene treninga u filmovima - Men`s Health

Ovo su najbolje scene treninga u filmovima

ROCKY III (1982)

Kada počne da vežba sa svojim suparnikom iz prvog dela Apolo Kridom, Rokiju Balboi nije nimalo lako. Plivanje? Trčanje po plaži? Vežbe kretanja u ringu? Sparing? Podsetite se kroz šta je sve morao da prođe Roki kako bi dostigao željenu formu:

ROCKI IV (1985)

U četvrtom delu, Rokija očekuje ruski bog boksa Ivan Drago. Snimak treninga naizmenično prikazuje treniranje Draga i Rokija. Dok Ivan Drago trenira na modernim mašinama, Roki treninira trčanjem po snegu umesto na pokretnoj traci i u brvnari. Preskače vijaču,radi  trbušnjake na gredi, cepa drva, sparinguje, diže džakove kamenja i prikolicu sa trenerom i Edrijen umesto tegova, simulira udarce u boksu i ohrabruje nas da vežbamo čak i kada nemamo dovoljno uslova za to.

Pročitajte i: Filmovi koji će vas motivisati da trenirate još jače

BLOODSPORT (1988)

U glavnoj ulozi se nalazi Žan Klod Van Dam, a snimak prikazuje scene treniniga borilačkih veština sa poznatim nindžicu majstorom. Vežbanje sa povezom preko očiju, nošenje pića na poslužavniku takođe sa povezom preko očiju radi uspostavljanja balansa, vežbe izdržljivosti vas čekaju u ovom duuugačkom, ali zanimljivom snimku.

KICKBOXER (1989)

U ovom filmu, takođe, igra Van Dam, a neke od najupečatljivih momenata treniranja svakako predstavljaju simuliranje pokreta nogom u vodi, kao i bacanje kokosa sa drveta direktno na trbušnjake.

Pročitajte i: Van Dam uzvraća udarac

G.I. JANE (1997)

Ovo smo svrstali u najbolje scene treniranja zato što je glavni akter Demi Mur, čiji lik želi da se priključi Navy SEAL timu, a sama činjenica da snimak prikazuje naporne treninge jedne žene i izvođenje sklekova na jednoj ruci, ostavlja sve bez daha i šalje nas već sutra u teretanu.

BATMAN BEGINS (2005)

Pročitajte i  Neverovatno efikasan kardio trening sa bučicama

Prvi deo trilogije Kristofera Nolana opisuje Vejnovo putovanje u Butan i treniranje u misterioznoj Ligi senki sa Henrijem Ducardom, kojeg igra odlični Lijam Nison. Mačevanje na ledu, vežbanje na visokim stubovima, samo su neki od zanimljivih tehnika treniranja, koje možemo da vidimo u ovom filmu. 

Pročitajte i: Kako je Ben Aflek postao Betmen

NEVER BACK DOWN (2007)

Pomalo klasična priča o novom, buntovnom dečku u školi, koji se učlanjuje u undergrounf fight klub, ali se kladimo da će ovaj snimak napornog MMA treninga, koji uključuju izvođenje sklekova sa druga na leđima, bacanje cigle u dalj, sparingovanje, boks, pentranje po merdevinama, vežbanje sa ketlbelom, inspiriše nas da vežbamo još jače i snažnije. 

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *