Kućni borilački klub: Izudarajte svoj trening uz Formenove vežbe i mudrosti - Men`s Health

Kućni borilački klub: Izudarajte svoj trening uz Formenove vežbe i mudrosti

Pronađite svoj stav

Podignite ruke, opustite ramena, spustite bradu tako da je štitite šakama. Ukoliko ste dešnjak, postavite desno stopalo iza levog, ali težinu rasporedite na obe noge. Trebalo bi da u ovom položaju lako možete da poskočite napred i nazad.

Guranje i povlačenje

Najvažniji udarac je direkt (brz udarac pravo napred levom rukom ako ste dešnjak). Za njim ide moćni desni direkt. Da biste ih učinili razornim, nemojte samo izbacivati ruke. Kada gurate desnu ruku napred, rotirajte desni kuk napred, a levu ruku i levi kuk vucite unazad. Formen koristi jurišni bicikl da bi tome naučio novajlije: kada jednu ručku vučete nazad, drugu morate da gurate napred.

Odaberite

Ne treba svaki udarac da vam bude najjači, to ćete shvatiti nakon samo nekoliko minuta treninga. Udarajte džak levim i desnim direktima i aperkatima, ali nemojte biti previše agresivni sve vreme, posebno u direktima – to vas može izbaciti iz ravnoteže i otvoriti za protivnikov napad.

1-2 burpi

Ovde su u jedno spakovani vežba za celo telo i boks. Stanite u bokserski gard, izbacite levi pa desni direkt.
Momentalno uradite burpi spuštajući grudi do zemlje, a onda ustanite što brže možete, vraćajući se u gard. To je jedna vežba.
U klubu EverybodyFights ova vežba se ponekad ponavlja čitava tri minuta.

Kad zadate udarac, povucite ruku što brže možete, kaže Džordž Formen III

Ptičar-plenk

Mehanika udarca provocira vaš kor tokom prebacivanja sile iz noge u suprotnu ruku. Ptičar-plenk to podraž ava, prisiljavajući kor da vas drži u ravnoteži. Postav ite se u poziciju za sklek, a onda
podignite desnu ruku i levu nogu tako da budu u liniji s torzom. Zadržite se tako, a onda ponovite drugom rukom i nogom. To je jedna vežba; ponavljajte je jedan minut.

Pročitajte i  Kako se nositi sa devojkom manipulatorkom

Pačji hod

Najbolji bokseri imaju snažne noge koje mogu da ostanu gipke i pokretljive do kraja borbe, ali za to ne koriste samo čučnjeve. Probajte pačji hod: Spustite se u čučanj tako da vam butine
budu paralelne s podom. Ostajući na toj visini, ho- dajte 10-15 metara. Okrenite se i hodajte nazad. Uradite 3 serije. Prihvatite izazov i nakon svake serije pačjeg hoda radite 20 sekundi leve i desne direkte.

*Najbolje savete o fitnesu, zdravlju, seksu, ishrani, stilu otkrijte na našoj Fejsbuk stranici >>> Men’s Health Srbija

*Zapratite Men’s Health Srbija i na Instagramu >>> @menshealthsrbija

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *