Da li je krosfit opasan? - Men`s Health

Da li je krosfit opasan?

Konstantna varijacija funkcionalnih pokreta izvršenih pri visokom intenzitetu je izvrstan način da isklešemo telo! U tome se slažu profesionalni sportisti, vojna lica, lični treneri, kao i gotovo svi koji su se zaljubili u krosfit.,

Otkrijte i: 3 saveta Krosfit šampiona

Fitnes kompanija “Krosfit”, koja promoviše ovakav način vežbanja, u ovom trenutku ima oko 10.000 teretana širom sveta i sve je uspešnija. Ipak, ne slažu se svi s time da ovaj princip donosi samo dobro vežbačima.

Dr Džo Deangelis iz Medicinskog centra “Bet Izrael Dikones” smatra da su povrede uzrokovane krosfitom moguće, a za to ima i objašnjenje – budući da ne postoji određen plan ili filozofija vežbanja, krosfit je opasan, smatra on.

Saznajte i: Kako se leče sportske povrede?

Deangelis dodaje da su povrede retke, ali se ipak dešavaju. Najčešća i najteža je rabdomioliza – naglo oštećenje skeletnih mišića kao posledica oštećenja mišićnog tkiva.

“Oštećenje može dozvoliti da u krvotok uđu toksini, koji dalje mogu izazvatui probleme s bubrezima”, objašnjava Deangelis.
Međutim, krosfit je prilično bezbedan ukoliko uočiite za šta je sve vaše telo sposobno i koja su mu ograničenja, napominje ovaj lekar.

Pročitajte i: Kako da vežbate sa povredom

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *