Zašto treba da radimo čučnjeve - Men`s Health

Zašto treba da radimo čučnjeve

Pored toga što ćete zapaliti mišiće donjeg dela tela, čučnjevi mogu doneti potpuno neočekivane rezultate – toliko neočekivane da teško da će vam pasti na pamet da oni imaju ikakve veze s čučnjevima koje ste vredno radili.

Saznajte i: Šta kad teško ustajete iz čučnja?

Možete li da poverujete da su ovo efekti čučnjeva? Lekari tvrde da to definitivno jeste slučaj!

REDOVNA STOLICA

Zahvaljujući čučnjevima, mišići su aktivirani tako da dolazi do ubrzanju protoka tečnosti kroz organizam, što poboljšava i prohodnost creva. Rezultat: redovna stolica!

Pogledajte i: Nemate redovnu stolicu? Ova masaža vam u tome može pomoći!

BOLjA CIRKULACIJA I BORBA PROTIV “MUŠKOG” CELULITA

Ponovo se vraćamo na brži protok tečnosti – svi delovi tela dobiće dovoljno krvi za nesmetan obavljanje svih procesa u organizmu, zbog čega će i vaša koža biti glatka, elastična i zdrava.

Otkrijte i: Kako ubrzati protok krvi

SAGOREVANjE KALORIJA

Pomalo očigledno, ali vredi pomenuti! Dok se mišići definišu i formiraju pravilno, čučnjevi će pomoći i trošenje masnih naslaga i sagorevanje viška kalorija.

Saznajte i: Kako potrošiti 3.000 kalorija?

OSLOBAĐANjE HORMONA

Pravilno izvođenje čučnjeva će stimulisati lučenje hormona poput testosterona i hormona rasta, koji su neophodni za “pumpanje” mišića. Budući da uključuju velike grupe mišića, gotovo čitavo telo će biti aktivirano, a mišići spremni za rast.

Pogledajte i: Ove namirnice podstiču proizvodnju testosterona

ZDRAVI ZGLOBOVI I LEĐA

Verovali ili ne, čučnjevi mogu biti korisni i ukoliko imate slabija kolena. Izvođenjem “kraljive vežbi”, zglobovi dobijaju velike količne kiseonika, a cirkulacija se, kao što smo već pomenuli, ubrzava, pa će se ovi delovi tela osnažiti.

Evo i: Trening koji će razbiti vaša leđa

FLEKSIBILNOST

Velike grupe mišića će se savijati, rotirati, forsirati, a vaše telo će postati fleksibilnije! To je naročito slučaj ako su čučnjevi dublji, a pravilno izvođenje (koja podrazumeva ispravljena leđa) može smanjiti mogućnost za istegnuća.

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *