Kako izabrati idealan fitnes program? - Men`s Health

Kako izabrati idealan fitnes program?

Zanemarimo na trenutak mudrovanja u stilu “Najbolji program je onaj kojeg se ZAISTA pridržavaš”. U želji da ostvarimo svoje fitnes ciljeve, svi se, manje ili više, pridržavamo programa koje smo započeli, a teško da postoji neko ko baš nikad nije “preskočio” makar jedan trening.

Saznajte i: Kako preskakanje treninga utiče na vašu formu

Pođimo, dakle, od pretpostavke da smo svi mi muškarci koji se drže svojih odluka i prate plan od početka do kraja. Međutim, šta ako on, uprkos svem trudu, ne funkcioniše?

Odgovor je jednostavan – taj program bio je pogrešan.

Otkrijte i: Test od 15 sekundi koji morate da uradite pre svakog treninga

3 KORAKA

Jednostavno, ako, koliko god vežbali, željeni rezultat izostaje, vreme je da promenite plan. Zato vam predstavljamo Trojstvo za savršeno vežbanje! Program je dobar za vas ukoliko:

  • vas čini srećnim – Uživate u svakoj vežbi? Budite se nasmejani, a ne kao da je buldožer prešao preko vas? Onda je to – to!
  • čuva vaše zdravlje – Posledice vežbanja vas, u ovom slučaju, ne sprečavaju da radite baš sve što poželite. Ako vaš lekar smatra da je vaše zdravstveno stanje odlično i ne patite danima nakon treninga, vaš izbor fitnes plana je savršen.
  • osećate se odlično u svojoj koži (i izgledate fenomenalno bez odeće) – Program koji ste odabrali čini da se osećate kao da Hju Džekmen, Tom Hardi i Švarceneger (ok, ovo poslednje je možda preterivanje) treba da zavide vama? Nastavite s njim!

Pogledajte i: Najbolja hrana pre i posle treninga za energiju i oporavak

NAPOMENE

Imajte na umu da postoje milioni različitih načina da se ova tri cilja ostvare.

Recimo, nekom maratoncu “izgledati fenomalno  bez odeće” ne znači isto što i bodibilderu, košarkašu ili plesaču. Takođe, ako jednostavno uopšte ne uživate da provodite vreme u teretani, potražite idealan način da izgradite mišiće negde u prirodi.

Uz ritam do mišića: Tajna plejlista za trčanje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *