Gym time: Kada je idealno doba dana za trening? - Men`s Health

Gym time: Kada je idealno doba dana za trening?

TELO

Kada je reč o savršenom dobu dana za vežbanje, ono umnogome zavisi od individualnih karakteristika tela, pa iz toga razloga neki od nas više uživaju u jutarnjem, a neki u večernjem treningu.

U svakom slučaju, tokom popodneva je temperatura ljudskog tela najveća, a mišići su najzagrejaniji. Zato će tokom tog dela dana vežbanje biti najefikasnije.

Saznajte: Kako se obući za teretanu?

Ipak, testirajte svoje telo u različitim dobima dana kako biste otkrili koje je za vaše telo idealno. Ukoliko primetite da ste veoma umorni i neproduktivni, to je pouzdan znak da treba da promenite termin.

RASPORED

Vaš lični raspored je još jedan od faktora koji utiču na to kada treba da odete na trening. Srećom, većina fitnes centara je otvorena od ranih jutarnjih časova do kasno u noć.

Dakle – iako je redovno vežbanje nešto što morate da uradite za svoje telo i ono mora biti na prvom mestu – uskladite vreme za vežbanje sa svojim obavezama kako ne biste stalno odlagali izlask ili čak dozvolili da posao trpi. Alternativa je odlaganje vežbanja, što je, takođe, nedopustivo. Dakle, pri krojenju rasporeda, dobro promislite o svim mogućnostima.

Otkrijte: Moćna plejlista najiskusnijih vladara teretane!

Uz to, izbegavajte da vreme za trening bude takvo da morate da žurite u teretanu. Treniranje neposredno posle obroka takođe može negativno uticati na proces vežbanja.

GUŽVA U TERETANI

Gužva u teretani može da zakomplikuje trening – to nam je svima i previše dobro poznato, zar ne? Moraćete dugo da čekate na red za spravu, a i onda kad dođete žurićete zbog drugih vežbača. Najčešće gužve se javljaju neposredno posle završetka radnog vremena, kao i u jutarnjim satima pre posla.

Pročitajte i  5 načina da brzo sagorite masti

Ako ne volite gužve, pronađite termin kada je najmanje vežbača.

Pogledajte: Da li i u vašoj teretani ima ovakvih tipova? (GIF)

TRENING SA GRUPOM

Teretane često nude treninge u manjim grupama. Rad s tim grupama uglavnom se odvija jednom ili dvaput dnevno. Ukoliko volite da trenirate u društvu, recite to trenerima koji će raditi s grupom.

Foto: Shutterstock

Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *