Savršene vežbe za betonske mišiće jezgra - Page 2 of 2 - Men`s Health

Savršene vežbe za betonske mišiće jezgra

NAPREDNIJI TRENING ZA MASU

Vežba 1: PUNCH PRES U KLEČEĆEM POLOŽAJU
8 ponavljanja po svakoj strani

Kleknite na podlogu, obema rukama uhvatite čekić i postavite ga na kuk tako da teži deo čekića bude na istoj strani zadnjice. Dijagonalnim pokretom podižite čekić do suprotnog ramena. Kada dođete do ramena, podižite težinu iznad ramena dok se ruke potpuno ne isprave. Ponovite postupak samo sa druge strane.

Vežba 2: UDARCI ČEKIĆEM PO GUMI
12 ponavljanja po svakoj strani

Stanite nasuprot traktorske gume i uhvatite čekić. Sa raskoračnim stavom u širini ramena udarajte u gumu tako da napravite što veći raspon pokreta.

Saznajte i Kratak eksplozivni trening za jače jezgro

Vežba 3: SKLEKOVI SA ČEKIĆEM
8 ponavljanja po svakoj strani

Stanite u položaj za sklek sa širokim hvatom, a čekić stavite pored jedne ruke. Uradite sklek, a onda uhvatite čekić jednom rukom i odgurnite ga do druge ruke a zatim uradite još jedan sklek. Sve ponovite samo drugom rukom.

Vežba 4: ROTACIONI POLUTRBUŠNJACI
15 ponavljanja po svakoj seriji

Zauzmite položaj za trbušnjake, lagano savijte kolena, dok u rukama držite čekić kao da držite šipku za benč pres. Čekićem uradite pregib unapred, tako da rotirate jednu stranu kuka, a zatim se lagano vratite u početnu poziciju.

Vežba 5: PREGIB U ČUČNJU
8 ponavljanja

Uskim hvatom uhvatite čekić horizontalno poput šipke i spustite se u čučanj. Dok ste u tom položaju ispružite ruke, a laktove postavite na unutrašnji deo kolena i radite biceps pregib. Tokom pokreta neka čekić bude paralelan sa podlogom.

5 vežbi sa sopstvenom težinom za snažnije jezgro

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Četiri vežbe koje treneri ne vole
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *