5 zabavnih aktivnosti koje mogu da zamene sate u teretani - Men`s Health

5 zabavnih aktivnosti koje mogu da zamene sate u teretani

BOKS

Oznojite se i ozbiljno zategnite uz pomoć ovog kardio treninga, koji oblikuje mišiće bez upotrebe sprava i različitih težina. Počnite da pohađate treninge za početnike, kako biste naučili osnove, poput stava, rada nogu i ruku. Kada ovladate različitim tehnikama i pokretima, više vam nikada neće biti dosadno, jer ćete jednom sparingovati sa partnerom, a sledeći put biti u ringu. Možda ćete na kraju kupiti vreću, kako biste mogli kod kuće da vežbate i ne izlazite iz kuće po hladnom vremenu.

PLIVANJE

Plivanjem se angažuju sve grupe mišića, pa ćete moći da održite vaše telo u letnjoj formi i po hladnom vremenu. Voda obezbeđuje prirodnu otpornost, pa neprestanim plivanjem od sat vremena možete da sagorite 550 kalorija.

Pročitajte i: 10 saveta za plivače

HODANJE PO SNEGU

Ova aktivnost je super za društvo, a efekti će biti iznenađujuće zapaženi. Kada završite sa hodanjem po snegu, osećaćete se mnogo bolje, a sagorećete više od 9 kalorija po minutu, što je skoro isto kao i kada džogirate. Najbolji deo je što ovu ideju možete da sprovodite gde god ima snega, pa ne morate da brinete o vožnji do teretane po snegu ili poledici.

STRELIČARSTVO

Zahvaljujući Igri prestola i Igrama gladi, luk i strela su postali popularni, a samim tim i sport, u kojem se koriste  – streličarstvo. Ovaj sport angažuje mišiće leđa i ramena isto koliko i ruke, pa ćete nakon nekoliko meseci vežbanja, biti i više nego zadovoljni rezultatima. Odapinjanje strele će razviti i poboljšati jačinu ruku i ručnog zgloba – mišića, koji su često zapostavljeni prilikom drugih tipova treninga.

VESLANJE

Zatvorite oči i zamislite da ste u čamcu na vodi i da je proleće. U redu, svi volimo prave stvari, ali i ergometri mogu da budu sjajna zamena za čamac i vesla, a svakako predstavljaju izvanredan tip treninga. Ovaj sport angažuje sve vrste mišića, a samo pola sata na ergometru će dati željene rezultate.

Pročitajte i  Čarli Hanam: Fitnes metamorfoza zvezde Holivuda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *