Udvostručite rezultate treninga - Men`s Health

Udvostručite rezultate treninga

Ako vežbate već duži vremenski period i u poslednje vreme ste došli do neke granice gde ne vidite progres i ne dobijate očekivane rezultate, napravite male ali jako efikasne promene u vašem treningu koje će vas vratiti na pravi put.

Trebalo bi da znate da je raznovrsnost treninga ključ za uspešan performans, tačnije bitno je da uključite veću paletu treninga i vežbi, a ne da ostanete na jednoj.

Upravo zbog toga, donosimo vam nekoliko saveta kako da napravite male promene u vežbanju koje mogu da vam pruže ogoromne rezultate ukoliko već neko vreme stagnirate ili cupkate u jednom mestu.

Pročitajte i: Progurajte kroz bol

ZAMENA
Ako ste zaglavljeni u letargiji istih vežbi, sa istim ponavljanjima i istom težinom sve vreme, stanite i napravite potpunu zamenu. Jednoručne tegove zamenite sa šipkom, pozrdavite se sa manjim težinama i počnite sa dizanjem većih težinA. Naravno probajte i sa više ponavljanja. Sve ovo može da doprinese da dodatno poboljšate vaš trening.

SLIČNO, ALI IPAK RAZLIČITO
Umjesto vežbi sa guranjem težine, odnosno potiskom (bench press itd.) pokušajte sa vežbama koje  privlače težinu (dizanje na vratilu, veslanje i slično). Dodajte više ovakvih vežbi i definitivno ćete za kratko vreme videti razliku.

RAMENA
Ako vam ne ide sa povećanjem mišićne mase u predelu ruku i grudi, radite malo više na ramenima. Ramena su ključ gornje muskulature. Redovnim treningom ramena ojačaćete zglobove i time ćete dobiti mogućnost razvitka ostatka gornjeg dela tela.

UKLJUČITE I SOPSTVENU TEŽINU
Umesto fiksiranog dizanja tegova, unesite malo i sopstvene težine. To je odličan način za razvijanje funkcionalne snage koja uvek dobro dođe.

TRUP
Sve pada u vodu ako nemate dobro razvijene mišiće trupa. Unesite više izotermije i radite na svakom segmentu vašeg abdomena, leđnih mišića i mišića koji podržavaju trup.

Pročitajte i  Nabacite masu uz ovih 8 vežbi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *