Vežbajte jače, istrajte duže - Men`s Health

Vežbajte jače, istrajte duže

Ako vežbate samo nekoliko sati nedeljno, ne znači da treba da se zadovoljite slabijim rezultatima“, kaže kondicioni trener Ed Skov, vlasnik „ELS Wellness“ u Linkolnu, Nebraska. Njegov savet: Izvodite treninge (kao što je ovaj) koji kombinuju vežbe sa puno ponavljanja i kratkim pauzama (za sagorevanje masti) sa vežbama sa malo ponavljanja i velikim opterećenjem (za razvoj snage). Koristite lakše težine u prvim i poslednjim podizanjima, a težinu vašeg tela u sredini.

LULJANJE BUČICE
Postavite stopala malo šire od širine ramena i stegnite stomak. Podignite grudi i blago savijte kolena. Uhvatite bučicu oberučno i opružite ruke. Zaljuljajte je u nazad između nogu, a onda eksplozivno ustanite i zaljuljajte je tako da dođe pravo ispred vas. To je jedno ponavljanje. Vi uradite 10 u konstatnom slivenom pokretu.

ZGIBOVI
Uhvatite se za šipku pothvatom u širini ramena. Blago povijte kolena i prekrstite članke. Podižite se brzo dok vam grudi ne dodirnu šipku, a onda se kontrolisano spustite do početne pozicije. Ako imate problema, radite na mašini za zgibove. Uradite 6 ponavljanja.

SKAKAVAC NA PILATES LOPTI
Zauzmite poziciju za sklek sa nogama na pilates lopti. Vaše telo treba da formira pravu liniju od članaka do ramena. Bez krivljenja leđa, aktivirajte trbušnjake i povucite loptu ka grudima savijajući kolena. Zaustavite se i lagano se vratite u početnu poziciju. Uradite 6 ponavljanja.

POTISAK BUČICAMA
Držeći par bučica na ramenima sa dlanovima okrenuti jedan ka drugome, čučnite malo savijajući kukove i kolena. Zatim eksplozivno ustanite, istovremeno podižući bučice pravo iznad sebe. Lagano spustite bučice u početnu poziciju. Uradite 10 ponavljanja.

Pročitajte i  #Fitspiration: 6 najboljih fitnes trenera koje morate da zapratite na Instagramu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *