Izazov koji će razbiti vaše grudi i leđa - Men`s Health

Izazov koji će razbiti vaše grudi i leđa

Kada pomislite na vežbanje vaših grudi i leđa individualno, dve vežbe vam odmah padnu na pamet: benč pres i zgib. I nije ni čudo, jer upravo ove dve vežbe pogađaju najveće mišiće obe strane gornjeg dela tela.

Sada je vreme da otkrijete koliko ste zapravo jaki i koliko su vam silne serije i još veća ponavljanja benč presa i zgibova pomogla. Tod Darkin, personalni trener i autor  The IMPACT! Body Plan, osmislio je ovaj izazov samo za vas.

Od čega se sastoji? Pa ukratko moraćete da prelazite sa 15 ponavljanja benč presa na sedam zgibova i tako tri kruga, za redom.

Pročitajte i: Savršen benč pres

“Potrebna vam je gomila snage u gornjem delu tela kako biste uopšte izdržali ovaj izazov”, kaže Darkin.

Međutim, ovaj izazov takođe otkriva i mišićni disbalans. Na primer, ako vam je lakše da odradite benč pres nego zgibove, onda morate, u svoje nedeljne treninge, da dodate još vežbi koje uključuju vučenje. Ukoliko dominirate sa zgibovima, onda morate da dodate još potisaka.

Da li vaše grudi i leđa mogu da podnesu ovaj izazov? Pogledajte video ispod i isprobajte sami. Vaš cilje je: 3 minuta i 32 sekunde. Reci te nam da li možete da pobedite vreme personalnog trenera.

Pročitajte i  Pliometrijske vežbe: Bolji rezultati za manje vremena
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *