Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova? - Page 2 of 2 - Men`s Health

Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova?

JAČE I STABILNIJE JEZGRO

Sigurno radite sklekove, jer mislite da će najviše koristi imati vaše ruke ili grudi, međutim, ukoliko ih pravilno izvodite, vaše jezgro može da ima velike koristi.

“Ono što ljudi često ne primećuju kod skleka jeste da je u pitanju vežba koja angažuje celo telo”, kaže Metjuz.

LAKŠE ĆETE RADITI SKLEKOVE

Na početku će vam biti teško da uradite pravilan sklek, ali tokom vašem jednomesečnog izazova ćete primetiti kako vam ide sve lakše i lakše.

A PONEKAD ĆETE MISLITI DA POČINJETE OD NULE

“Čak i posle tri nedelje, i dalje nisam mogla da uradim deset sklekova u nizu na prstima, čak iako sam mogla da ih uradim dan pre”, kaže Domonel.

“Normalno je da se telo oseća drugačije od dana do dana, a pogotovo zavisi od tipa aktivnosti koju ste izvodili dan ranije”, kaže Metjuz.

Bilo koji vid aktivnosti je fizički stres na telo, pa je zato bitno da imate dovoljno vremena da se odmorite. Ali odmor ne znači da treba ceo dan da provedete u izležavanju, već da se fokusirate na lakše i manje intenzivne aktivnosti koje će pospešiti cirkulaciju bez ometanja oporavka mišića.

Nadamo se da vas je eksperiment ove devojke inspirisao da ubacite sklekove u svakodnevni trening (ali naravno malo veći broj ponavljanja).

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Kako zdrava hrana utiče na naš organizam?
Inicijalizacija u toku...

2 thoughts on “Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova?

  1. Svaki organ abdomena ima svoje prirodno ležište, koje se poremeti (kao kad se gumice istegnu) kada oslabe stomačni misici, što izaziva tegobe sa varenjem, cirkulacijom gasova kroz creva i sl. isto je i sa kičmenim stubom – čim popuste mišići koji su potpora, nastaju svakodnevni manji ali iritantni bolovi u ledjima. Zbog toga trbušnjaci i sklekovi treba da su obavezna vežba tokom dana. Vizuelno, sklekovi ce brzo uticati na formu i držanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *