Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova? - Men`s Health

Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova?

Kažu da male promene u životu mogu da daju velike rezultate. Kristen Domonel je bila radoznala pa je odlučila da doda malo više vežbi u svoju uobičajenu fitnes rutinu. Radila je 10 sklekova dnevno svaki dan mesec dana.

Pogledajte šta joj se dogodilo, a i vama će ukoliko pokušate:

VIŠE ENERGIJE

Iako je ujutru pospana i nevoljna, kad bi se setila da prvo uradi sklekove, pa onda sve ostalo, osetila bi povećani priliv energije čak i pre kafe.

Na ovaj način ćete povećati broj otkucaja srca, disanje i temperaturu tela, što će uticati na to da se osetite raspoloženijim i poletnijim.

Čak i kraći periodi vežbanja ujutru (nekoliko minuta) mogu da eliminišu osećaj anksioznosti i stresa i da poboljšaju sveukupno raspoloženje.

MALA PROMENA U DEFINICIJI

Iako priznaje da nije mogla mnogo da promeni za mesec dana sklekova, primetila je manju promenu. Prema rečima Džesike Metjuz, savetnice za zdravlje i fitnes edukaciju, fizički izgled i rezultati vežbanja variraju od osobe do osobe.

Dakle, u zavisnosti od građe, možete da primetite mnogo ili nimalo napretka.

Pročitajte i  Moja MH priča: Proteinska ishrana i svakodnevni treninzi za mišićavo telo!

2 thoughts on “Šta bi se desilo kada biste svaki dan radili po 10 sklekova?

  1. Svaki organ abdomena ima svoje prirodno ležište, koje se poremeti (kao kad se gumice istegnu) kada oslabe stomačni misici, što izaziva tegobe sa varenjem, cirkulacijom gasova kroz creva i sl. isto je i sa kičmenim stubom – čim popuste mišići koji su potpora, nastaju svakodnevni manji ali iritantni bolovi u ledjima. Zbog toga trbušnjaci i sklekovi treba da su obavezna vežba tokom dana. Vizuelno, sklekovi ce brzo uticati na formu i držanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *