Dve vežbe sa ketlbelom koje svako treba da usavrši - Men`s Health

Dve vežbe sa ketlbelom koje svako treba da usavrši

JEDNORUČNI KETLBEL POTISAK
Ketlbel je najbolja sprava za ovu vrstu pokreta “jer podizanje započinjete sa niže pozicije, a to je bezbednije za ramena”, kaže Caculin. “Takođe, u krajnjem položaju teg vuče ruku blago unazad, što poboljšava pokretljivost ramena”.

UPUTSTVA
Zauzmite stojeći stav sa stopalima u širini ramena, držeći ketlbel ispred ramena. Dlan okrenite ka unutra tako da vam je teg oslonjen na podlakticu, a lakat privucite uz telo. Potisnite ketlbel pravo na gore, okrecući ruku tako da vam dlan bude okrenut u napred. Uradite isti broj ponavljanja za obe ruke.

Pročitajte i: Vrhunski trening sa girjom

KETLBEL ZAMASI
Izvođenjem ove vežbe ćete postati snažniji i razviti pločice na stomaku. Takođe, sagorećete oko 14 kalorija po minuti (koliko i kada trcite 10 km na sat), kažu naucnici sa Univerziteta Viskonsin.

UPUTSTVA
Postavite ketlbel na tlo, raširite stopala malo šire od širine ramena i uhvatite teg za rucku. Zamahnite spravom ispod nogu, a onda isturite kukove napred i zamahnite je do visine grudi, pa opet nazad izmeu nogu. To je jedno ponavljanje. Nastavite sa zamasima bez pauze.

Pročitajte i  Moćne ruke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *