Ojačajte pesnice poput majstora borilačkih veština - Men`s Health

Ojačajte pesnice poput majstora borilačkih veština

Sportisti koji treniraju tradicionalne borilačke veštine uspevaju toliko da osnaže svoje pesnice da one postanu svojevrsno oružje! Za to često upotrebljavaju prilično neobične fitnes strategije, za koje bi se malo ko osmelio…

Otkrijte: Ne zapostavljajte mišiće šake!

UDARANJE DŽAKA

Udaranjem u džak bez rukavica možete poboljšati kondiciju i nabaciti masu na mišiće šaka. Premda možete fizički da ojačate svoje ruke, veća korist je od savladavanja tehnika udaranja, jer će samo tako vaš udarac postati snažniji i brži.

MAKIVARA DASKA

Reč je o tankoj tabli koji je povezana s drvenom pločom. Borci koji udaraju makivara dasku iz različitih uglova pripremaju svoje pesnice za najčvršće podloge.

Ukoliko je dugo koristite, dobićete žuljeve, ali će vremenom vaše šake očvrsnuti.

Otkrijte: Kako da pobedite u obaranju ruku

PEPEO I KAMEN

U tradiciji borilačkih veština, sasvim je uobičajno da se ruke stavljaju u posude sa oštrim šljunkom ili užarenim pepelom, kako bi se povećala tolerancija bola. Iako će ovakve vežbe jačaju pesnice, one ne pružaju brzinu. Ipak, nikako je ne preporučujemo jer pri njenom izvođenju lako dolazi do povreda.

PALMINO ULJE

Ovu vrstu ulja možete uglavnom pronaći u katalozima koji se bave borilačkim veštinama. Te tečne masti sadrže sastojke koji pomažu cirkulaciji u ruci i boljem izgledu vaše kože.

Iako ovo zapravo i nije vežba, palmino ulje može pomoći da osnažite ruke. Naime, ono štiti šake od negativnih posledica snažnog udaranja.

Pogledajte: Ukusan šejk za veću mišićnu masu

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Šta je mišićna memorija?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *