Žvaka: Najveći neprijatelj vaših...trbušnjaka?! - Men`s Health

Žvaka: Najveći neprijatelj vaših…trbušnjaka?!

Stjuart Mekdžil, profesor biomehanike kičmenih mišića na Univerzitetu Voterlo u Ontariju, curlup smatra jednom od tri najvažnije vežbe za celo jezgro (uz letećeg psa i bočnog mosta), ali napominje da vas dve greške mogu koštati upropašćenih mišića trbušnjaka i vrata.

Osnovna ideja kod izvođenja pregiba trupa jeste da stvorite tenziju u trbušnim mišićima i onda da podignete glavu i ramena sa poda. Međutim, mnogi to rade pogrešno.

Otkrijte i Zašto samo pregibom trupa nećete dobiti trbušnjake?

ZADRŽAVANJE U GORNJOJ POZICIJI

Jedan od prvih saveta Mekdžila jeste da se zadržite u poziciji curlupa dok brojite do 10, pa da se opustite i tako da ponovite 6 puta. Ovo će biti vaša prva serija, koja će trajati oko minut vremena, a sve zavisi koliko brzo brojite do 10. Odmorite se 20 sekundi, uradite drugu seriju sa brojanjem do 4, pa još jednu sa brojanjem do 2.

U studiji,koja je objavljena 2015.godine u časopisu Journal of Strenght and Conditioning Research, Mekdžil i njegovi saradnjici su upoređivali dva programa treninga za jezgro i došli su do zaključka da su bolje rezultate davali principi zadržavanja u određenoj poziciji 10 sekundi nego program treninga sa uobičajenim serijama i ponavljanjima.

Saznajte i 5 vežbi sa sopstvenom težinom za snažnije jezgro

“Zadržavanje u poziciji 10 sekundi je način da izgradite izdržljivost bez umaranja”,kaže Mekdžil.

Videćete, kada budete svaki pregib trupa uradili sa zadržavanjem od 10 sekundi, ubrzo ćete prestati da osećate trbušnjake i počećete da osećate mišiće vrata.

Pročitajte i  8 razloga da češće vozite bicikl
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *