7 razloga zašto je plivanje kralj svih vežbi - Page 2 of 2 - Men`s Health

7 razloga zašto je plivanje kralj svih vežbi

Trening za celo telo: Program za oporavak mišića

MANJAK KILOGRAMA

Fizička aktivnost u vodi predstavlja odličan način ljudima sa viškom kilograma da promene izgled svog tela. Iako plivanje ne troši kalorije kao neki intenzivniji treninzi, na duže staze obezbeđuje temeljniju telesnu promenu. Savladavanjem tehnike plivanja još ćete dodatno pripremiti telo i tako se podići na fitnes lestvici.

MENTALNA KOMPONENTA

Bazen ili more su savršeno mesto da se psihički odmorite i izolujete od ostatka sveta. Bazen je sigurno mesto, posebno kada nema puno kupača, za razliku od recimo trčanja tokom koga morate biti vrlo obazrivi zbog saobraćaja i podloge po kojoj trčite. Takođe se smatra jednom od najboljih anti stres terapija.

FLEKSIBILNOST TELA

Plivanje ne isteže telo poput joge ili pilatesa, ali zahvaljujući velikom opsegu pokreta koje obezbeđuje, idealna je aktivnost za poboljšavanje fleksibilnosti mišića. “Tokom plivanja naše kompletno telo se pomera i izvija, i definitivno mislim da ima terapeutske efekte na naše telo”, tvrdi Emi Emerson.

Zaboravite na teretanu: Ovaj brutalni trening na plaži je sve što vam treba!

UČINIĆE VAS BOLJIM U DRUGIM SPORTOVIMA

Bez obzira da li ste atletičar, biciklista, košarkaš ili ste obični rekreativac, svoje sportske performanse podićićete na viši nivo zahvaljujući plivanju. Plivanje spada u kategoriju vežbi niskog intenziteta, ali jednako kao i treninzi visokog intenziteta grade kondiciju jačaju naše telo, uz dodatak oporavka. Ova fizička aktivnost ima ogroman efekat na sve sportske rezultate, od elitnog do amaterskog nivoa.

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Isklešite Supermen trbušnjake
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *