7 pregiba za veći biceps - Men`s Health

7 pregiba za veći biceps

Dobro ste pročitali, mišiće. Biceps brachi (duga i kratka glava), kao i srednja glava moraju da osete svaku vašu vežbu, ukoliko želite da izgradite svoje bicepse na pravi način. Kako to da izvedete? Jednostavno, sa pravim izborom vežbi, pravim rotacijama i konstantnim menjanjem stvari kao što su brzina ponavljanja, težine i broj serija.

“Generalno, 6 do 8 ponavljanja se radi za snagu, a 10 do 12 ponavljanja se predlaže za održavanje tonusa i zdravlja mišića”, kaće Frenklin Antoian, personalni trener i osnicač iBodyFit.com. “Sa bržim ponavljanjima možete da završite trening ranije, ali i da podginete otkucaje srca i sagorite više kalorija. Sa sporijim ponavljanjima, bolje pogađate mišićna vlakna, jer se manje oslanjate na momentum pokreta.”

Evo sedam pregiba koja Frenklin predlaže da ubacite u svoj trening:

BICEPS PREGIB NA KOSOJ KLUPI
Držite leđa ravno na klupi i ruke blizu tela kako biste što manje koristili momentum.

ČEKIĆ
Iako prevashodno pogađaju kratku glavu, čekić pregib idirektno radi i na vašem brachioradialisu.

BICEPS PREGIB SA ŠIPKOM
Cilj je da biceps ponesu ceo teret, upravo zbog toga izbegavajte ljuljanje i varanjae tako što ćete se naginjati unazad kada podižete tegove ka vašim grudima. Osim prave šipke ovu vežbe možete da radite i sa krivom šipkom.

21
Delite pregibe na tri serije po sedam ponavljanja. Ovu vežbu bi trebalo da radite na početku trenigna, jer je odlična za građenje mase, ali je takođe i veoma iscrpljujuća.

KONCETRACIJSKI PREGIB
Bilo da radite ovaj pregib stojeći ili sedeći (bolje sedeći), ovaj prebim mora da se radi polako i kontrolisano.

OBRNUTI PREGIB SA KRIVOM ŠIPKOM

PREGIB SA KABLOVIMA
Ova vežba cilja isključuivo dugu glavu vašeg bicepsa.

Pročitajte i  Unutrašnja energija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *