Kako da vežbate svoje trbušnjake sa košarkaškom loptom? - Men`s Health

Kako da vežbate svoje trbušnjake sa košarkaškom loptom?

Kada se pominju trbušnjaci, košarkaška lopta verovatno nije prvi rekvizit koja vam padne na pamet. Ali, personalni trener i direktor Men’s Health StreamFIT, BJ Gadur, otkrio je zabavnu, ali tešku vežbu koja će svakako zahtevati uključivanje vašeg jezgra.

VEŽBA
Sam pokret deluje jednostavno, uzmete košarkašku loptu, stanite u poziciju za sklek, oslonite se na levu ruku, a desnom pokušajte da vodite loptu. Ova vežba je teška za izvođenje iz dva razloga. Prvi je činjenica da morate da držite telo u ravnoteži sa samo jednom rukom.

Pročitajte i: Meta: trbušnjaci

“Svaki put kada oduzmete sebi jedan oslonac, telo naravno postane nestabilno. Vaša ramena, kukovi, donja leđa i trbušnjaci moraju da naporno da rade, kako bi održali prav torzo”, objašnjava Gadur.

A onda još dodate i pokret. “Vođenje košakraške lopte dodaje potpuno novi nivo poteškoće”, tvrdi Gadur. Razlog? Opirete se rotiranju tela i borite se sa loptom. Potrebno vam je tona mentalne i fizičke snage kako biste vodili loptu bez pauze.

Da li ste spremni da probate?
Vodite loptu sa jednom rukom koliko god možete, a zatim ponovite sa drugom rukom. Onog trenutka kada gornja pozicija za sklek prestane da bude u ispravnoj formi, prekinite. Za početak gledajte da uradite bar po 30 sekundi za obe ruke. Da li možete da radite duže? Obavestite nas u komentarima ispod…

Pročitajte i  5 vežbi za snažne grudi holivudskih frajera
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *