Savršen trening za grudi? - Men`s Health

Savršen trening za grudi?

Izbor vežbi, kao i njihov redosled su dve stvari kojima se ljudi najviše bave kada započinju novi trening. Ali šta je sa brzinom pokreta? Šta je sa razlikom u mišićnim vlaknima? Prema nekim istraživanjima izvođenje eksplozivnih pokreta pre nego što krenete da gurate ili vučete teažak teret može da uključi više mišića.

Ukoliko uradite 5 serija pliometrijskog skleka (samim tim ćete gurati vaše telo na gore što brže), uključi ćete brzo trzajuća mišićna vlakna. Upravo zbog toga ova vlakna (koja imaju najveći potencijal za rast), biće spremna za rad sa velikim opterećenjem u sledećoj vežbi.

Pročitajte i: Izvajajte grudi koje će ona obožavati

Takođe, ovaj trening ima i svoje jednostave i malo složenije vežbe, kao i vežbu za neverovatnu završnicu sa čak 100 ponavljanja, jer kakav je to trening ako ga ne završite u eksplozivnom stilu?

Pa da pređemo na stvar…

TRENING
Pliometrijski sklek; Serija: 5; Ponavljanja: 5;

Benč pres; Serija: 4; Ponavljanja: 6,8,12,15;

Propadanja; Serija: 4; Ponavljanja: 10;

Pek dek; serija:1; Ponavljanja: 100;

UPUTSTVA
Vežbu radite jednu po jednu, dakle, dok kada završite sve serije jedne vežbe pređite na sledeću. Kod pliometrijskog skleka, odmorite 2 minuta između svake serije. Što se benč presa tiče smanjujte težinu tako da vam maksimalan bbroj ponavljanja bude navedeni broj, dakle ukoliko možete sa 90kg da uradite maksimalno 6 ponavljanja u sledećoj seriji sigurno nećete moći da uradite sa istom težinom 8 ponavljanja, smanjite opterećenje, ali ne mnogo.

Kod propadanja ukoliko vam 10 ponavljanja ne predstavlja nikakav izazov, dodajte opterećenje. Ukoliko ne možete da uradite u seriji 10 pravilnih ponavljanja, odmorite 15-25 sekundi i potom završite seriju.

Završnica treninga mora da bude jaka, znači da bez obzira što imate sto ponavljanja, nemojte da izaberete opterećenje sa kojim možete da uradite 200, gledajte da vam otkaz bude negde na 60-70 ponavljanju, odmorite malo i završite do stotke.

Pročitajte i  Vežbe koje će vas spremiti za fenomenalnu partiju fudbala
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *