Kako najbrže sagoreti salo - Men`s Health

Kako najbrže sagoreti salo

NOVI PROTOKOL

Predpostavljamo da se tokom dizanja tegova koncentrišete na: početak dizanja, dostizanje zadatog broja ponavljanja i završetak serije. A zatim se odmarajte do početka sledeće. Ako se odmorite na pola serije (tehnika poznata kao trening sa međupauzom) možete značajno ubrzati metabolizam nakon treninga. Pored toga, pozitivni efekti će se odraziti na vašu snagu i mišićnu masu. Teret koji uobičajno podižete 6 puta praktično ćete podizati 10 do 12 puta.

Otkrijte i Najbolji 15-minutni trening koji sagoreva kalorije!

KAKO SE TRENIRA

Nakon zagrevanja, odaberite teret težine 80 do 85 procenata jednog maksimalnog podizanja. Izvedite što više ponavljanja (verovatno 6 ili 7). Odmorite 20 sekundi, a onda nastavite koliko god možete ponavljanja, verovatno 3 ili 4. Odmorite još 20 sekundi, a onda probajte da podignete teret još koji put. Skorašnja studija je pokazala da su iskusni vežbači sagoreli 18 procenata više kalorija tokom 22 sata nakon treninga sa među-pauzom, nego oni koji su uobičajeno trenirali.

VEŽBE

Poznati trener Kristijan Fin predlaže izvođenje tri serije jedne vežbe gornjeg dela tela sa među-pauzom po treningu. To može biti benč pres, veslanja, zgibovi ili vučenje na lat mašini. Samo iskusni vežbači mogu primeniti ovaj metod kod vežbi za noge, kao što su čučnjevi i mrtvo dizanje. One zahtevaju pravilnu tehniku izvođenja, koja može biti narušena sa pojavom zamora. Korist od ovog treninga ogleda se u povećanju mišićne aktivacije i bržem sagorevanju masti nakon treninga. A osim toga, trening će vam trajati kraće nego uobičajeno.

Za malo vremena bez masnih naslaga: Blic trening za top formu!

Foto: Shutterstock

Pročitajte i  Trening stare škole
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *