Kako da ubrzate metabolizam od ranog jutra? - Men`s Health

Kako da ubrzate metabolizam od ranog jutra?

Sagorite više kalorija od trenutka kada se probudite uz pomoć ovih pet saveta, koji će vam za kratko vreme postati rutina. Sagorevanje kalorija ne znači da bi trebalo da gladujete ili da odlažete obroke, već je reč o jutarnjim navikama koje će vam pomoći da oslabite. Probudite se i ubrzajte metabolizam.

VEŽBAJTE
Zamsilite, vežbanje pomažeVje pri ubrzanju metabolizma, ali i sagorevanju kalorija, ko bi rekao? Osim toga, vežbanje je pola zdravlja, pa zato čim se probudite možete da trčite ili vežbati nekolicinu vežbi sa sopstvenom težinom.

DODAJTE INTEZITET
Poslednja istraživanja su pokazala da vežbanje od 2,5 minuta sa povećanim intezitetom dovodi do sagorevanja kalorija tokom dana, tačnije 200 kalorija.

Pročitajte i: 7 razloga zašto vam je potreban HIIT

VEŽBE ZA MIŠIĆE
Najbolji način da se sagore kalorije tokom dana, sa ciljem da se ubrza metabolizam jeste da rano ujutru radite vežbe za mišiće. Ovde će vam dobro doći tegovi za ruke, uz koje možete vežbate dok gledate vesti ili neku jutarnju emisiju na televiziji. Vežbajte naizmenično, radite trbušnjake, sklekove, istezanje i pripremite se za novi dan.

NE ODLAŽITE DORUČAK
Doručak održava vaš metabolizam u najboljoj formi, pa zbog toga ne smete da ga odlažete i preskačete. Prva stvar koju bi trebalo ujutru da uradite jeste da doručkujete, jer će onda vaše telo biti spremno za sagorevanje kalorija.

UŽINA POSLE DORUČKA
Ako ne verujete da je moguće da se mrša i jede, onda grešite. Jednostavno, trebalo bi da pazite da ono što konzumirate bude zdravo i da ne sadrži previše masnoća, kao brza hrana. Za užinu konzumirajte namirnice koje sadrže antioksidante i proteine, jer će se na taj način vaš metabolizam ubrzati.

Pročitajte i  Mršavite trčanjem
Inicijalizacija u toku...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *